fbpx

                                                                             pictogramae

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

O expoziţie itinerantă de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, cu lucrări ale artiştilor din opt ţări, va fi vernisată sâmbătă, 1 iulie, în Cetatea Oradea, au anunţat organizatorii.

Expoziţia internaţională este realizată de Asociaţia Mondială a Artiştilor Fotografi Maghiari (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) cu sediul în Budapesta şi vernisată la Oradea în colaborare cu Asociaţia internaţională ‘Euro Foto Art’ din Oradea.

‘Din cele 45 de lucrări selectate anul trecut din cele 803 trimise de 102 artişti din toată lumea, cinci sunt din România, anume din Tg. Mureş, Săcele, Carei, Sf. Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc. La vernisajul de sâmbătă va fi prezent chiar şi preşedintele asociaţiei ungare, dr. Patrus Sándor, din Budapesta şi vicepreşedintele pentru Transilvania, artistul fotograf Magó István, din Săcele, judeţul Braşov’, a declarat tefan Toth, preşedintele asociaţiei orădene.

Artistul fotograf Ştefan Toth a realizat şi el, în anii anteriori, în trei ediţii, un salon al artiştilor fotografi români de pretutindeni, eveniment pe care îl va reitera în anul 2018, în cadrul Festivalului european de fotografie.

‘Acum am aflat că Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Voi relua această idee pentru că chiar în cadrul asociaţiei noastre sunt foarte mulţi români din lume şi vom încheia festivalul european cu lucrările românilor de pretutindeni’, a precizat Toth.

Salonul Fotografic Internaţional Maghiar ajuns la a XVI-a ediţie şi vernisat în anul 2016 a fost dedicat aniversării a 225 de ani de la naşterea lui Széchenyi István, considerat ‘cel mai mare ungur’.

După vernisajul din Budapesta, expoziţia a devenit itinerantă, în ţară fiind vernisată până în prezent în mai multe oraşe din Transilvania, la Carei, Târgu Mureş, Săcele şi Sfântu Gheorghe.

Prezentarea salonului va fi realizată de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susţinute la violă de artistul Thurzó Sándor József.

Lucrările vor rămâne la dispoziţia turiştilor şi a publicului vizitator în cetate până în data de 21 iulie, accesul fiind gratuit.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer