Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

Expoziţie de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, în Cetatea Oradiei

O expoziţie itinerantă de fotografie a maghiarilor de pretutindeni, cu lucrări ale artiştilor din opt ţări, va fi vernisată sâmbătă, 1 iulie, în Cetatea Oradea, au anunţat organizatorii.

Expoziţia internaţională este realizată de Asociaţia Mondială a Artiştilor Fotografi Maghiari (Magyar Fotóművészek Világszövetsége) cu sediul în Budapesta şi vernisată la Oradea în colaborare cu Asociaţia internaţională ‘Euro Foto Art’ din Oradea.

‘Din cele 45 de lucrări selectate anul trecut din cele 803 trimise de 102 artişti din toată lumea, cinci sunt din România, anume din Tg. Mureş, Săcele, Carei, Sf. Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc. La vernisajul de sâmbătă va fi prezent chiar şi preşedintele asociaţiei ungare, dr. Patrus Sándor, din Budapesta şi vicepreşedintele pentru Transilvania, artistul fotograf Magó István, din Săcele, judeţul Braşov’, a declarat tefan Toth, preşedintele asociaţiei orădene.

Artistul fotograf Ştefan Toth a realizat şi el, în anii anteriori, în trei ediţii, un salon al artiştilor fotografi români de pretutindeni, eveniment pe care îl va reitera în anul 2018, în cadrul Festivalului european de fotografie.

CITEȘTE ȘI  'Omagiu Ştefan Luchian' - ediţia a VIII-a

‘Acum am aflat că Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai. Voi relua această idee pentru că chiar în cadrul asociaţiei noastre sunt foarte mulţi români din lume şi vom încheia festivalul european cu lucrările românilor de pretutindeni’, a precizat Toth.

Salonul Fotografic Internaţional Maghiar ajuns la a XVI-a ediţie şi vernisat în anul 2016 a fost dedicat aniversării a 225 de ani de la naşterea lui Széchenyi István, considerat ‘cel mai mare ungur’.

După vernisajul din Budapesta, expoziţia a devenit itinerantă, în ţară fiind vernisată până în prezent în mai multe oraşe din Transilvania, la Carei, Târgu Mureş, Săcele şi Sfântu Gheorghe.

Prezentarea salonului va fi realizată de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susţinute la violă de artistul Thurzó Sándor József.

Lucrările vor rămâne la dispoziţia turiştilor şi a publicului vizitator în cetate până în data de 21 iulie, accesul fiind gratuit.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus