Expoziţie de fotografie a Principesei Sofia, la Teatrul naţional Bucureşti

Expoziţie de fotografie a Principesei Sofia, la Teatrul naţional Bucureşti

Expoziţie de fotografie a Principesei Sofia, la Teatrul naţional Bucureşti

50 de peisaje fotografice realizate de Principesa Sofia în Franța, în Bretania, în ultimii doi ani, vor putea fi admirate, începând de miercuri seară, în expoziția personală de fotografie “Elementele Naturii”, deschisă în foaierul Sălii Media a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București.

La TNB a avut loc și lansarea colecției de 36 de fotografii de artă “Ultramarine”, sub formă de cărți poștale, care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la Curtea Veche Publishing. Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia tot în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.

“Sunt fericită și mândră să vă prezint munca mea. Pentru mine, această expoziție este o sărbătoare. Vă invit să pătrundeți în spiritul lucrărilor mele și să explorați locurile care m-au mișcat. În fotografiile mele încerc să transpun ce simt când sunt în fața unui subiect. Încerc să vă prezint cum privesc natura și tot ce mă înconjoară”, a declarat Principesa Sofia la vernisaj.

Ea a mărturisit că își dorește continuarea tradiției Familiei Regale a României în promovarea artei și a valorilor românești.

“În ultimii 150 de ani de istorie, membrii familiei mele au avut o contribuție serioasă în domeniul artelor nu doar ca protectori, dar și ca artiști. Îmi doresc să contribui la rândul meu la continuarea acestei tradiții a familiei mele de a ne devota țării noastre și de a face cunoscute în lume tradițiile și viața artistică din România”, a spus Principesa.

Aceasta a dezvăluit că următorul său proiect este o expoziție despre “diversitatea și istoria bogată a moștenirii noastre rurale și culturale”.

“Următorul meu proiect, care sper să devină realitate în 2018, implică mai multe călătorii prin România cu aparatul de fotografiat. Scopul acestui proiect este să surprind diversitatea și istoria bogată a moștenirii noastre rurale și culturale. Fotografiile vor fi expuse atât în țară, cât și în străinătate”, a încheiat Principesa Sofia.
Directorul general al Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București, Ion Caramitru, a caracterizat expoziția “Elementele Naturii” drept una “fără contur istoric sau politic, ci pur și simplu o reprezentare a naturii celei mai expresive și mai frumoase realizată cu ochii unui artist”.

La rândul său, maestrul Ștefan Câlția a apreciat că prin această expoziție Principesa Sofia “ne ia de mână și ne îndeamnă să privim cerul și ierburile și să ne bucurăm de această lume superbă”.

Directorul editurii Curtea Veche Publishing, Iren Arsene, și-a exprimat satisfacția pentru lansarea acestei colecții având ca obiect fotografiile realizate de Principesa Sofia.La eveniment au fost prezenți Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

Principesa Sofia a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, și de design grafic și fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. O lungă perioadă, Principesa Sofia a lucrat și a expus, cu succes, lucrări de artă pe ambele maluri ale Atlanticului. Principesa intenționează anul viitor să inaugureze o expoziție de fotografie de artă cu peisaje din România în cele patru anotimpuri.

e-Cultura.info/ Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.