Expoziție dedicată Castelului Bánffy, la Londra

 Castelul Bánffy

Castelul Bánffy

O expoziție de panouri documentare dedicate Castelului Bánffy de la Bonțida, județul Cluj, care prezintă, printr-un colaj de fotografii și text, activitățile derulate de Fundația Transilvania Trust la acest obiectiv, poate fi vizitată până pe 26 septembrie în galeria Brâncuși din Londra.

Realizată în cadrul proiectului A.R.T.E.C., inițiat și implementat de Fundația Transilvania Trust și cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.

Proiectul a fost lansat în luna noiembrie 2015, are ca principal scop promovarea patrimoniului construit ca parte a identității unei Europe diverse, prin metode creative de interpretare și punere în valoare.

Cu o activitate de 20 de ani în domeniu — culegere de date și inventariere, documentare, conservare, restaurare, reabilitare și întreținere, precum și în domeniul cercetării științifice — Fundația Transilvania Trust, al cărei președinte este Csilla Hegedüs, contribuie, prin programe de formare profesională, la extinderea rețelei de specialiști, în același timp modelând percepția și mentalitatea societății în favoarea protecției patrimoniului construit.

Principalul proiect al Fundației este reabilitarea și revitalizarea castelului Bánffy de la Bonțida, unde în 2001 a lansat programul internațional de specializare în reabilitarea patrimoniului construit.

În 2005, la castel s-au deschis porțile centrului educațional care oferă instruire teoretică și practică în arealul meseriilor tradiționale din construcții. Pentru această activitate de restaurare prin educație și educație prin restaurare, Fundația a primit marele premiu al UE, Premiul Europa Nostra, în anul 2008.

Până în prezent, Fundația a derulat mai multe proiecte europene, printre care patru cofinanțate de programul cadru Cultura.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.