Expoziție foto despre Revoluția din 1989 la Satu Mare

Expoziție foto despre Revoluția din 1989 la Satu Mare

Expozitie Satu Mare

Expozitie Satu Mare

Expoziția deschisă la Casa de Cultură a Sindicatelor din reședința de județ, cuprinde mai multe fotografii surprinse în municipiul Satu Mare la Revoluția din 1989.

Lucrările au fost realizate de către fotograful Gheorghe Iancu, angajat la ziarul Cronica Sătmăreană, care a existat în perioada comunistă, și cuprinde instantanee cu mai multe momente ale Revoluției, în special din centrul nou al municipiului Satu Mare, unde s-au adunat mii de persoane în zilele respective.

“În urmă cu 25 de ani, s-a întâmplat acea Revoluție care a fost și la Satu Mare. Mi-a venit ideea să fac această expoziție la împlinirea a 25 de ani. Prima imagine e cum a început să vină lumea, de peste pod, s-a strâns din toate direcțiile, de la toate întreprinderile au început să vină. S-au pus drapelele pe biserici, a început lumea să strige Trăiască România Liberă. S-a cântat, s-a jucat Hora Unirii și nu în ultimul rând s-au spus și rugăciuni. Bine-nțeles s-a și colindat, românește, ungurește, nu s-a ținut cont de nație”, a spus Gheorghe Iancu citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Tabăra internaţioanlă de creaţie la Abrud

Acesta a luat și câteva cadre cu un aparat de filmat, ce au ajuns la Televiziunea Română.

“În 21 decembrie mi-am luat aparatul Practica pe care-l aveam în dotare și am venit aici, ca toată lumea. Pentru prima dată am luat camera video în mână i-am dat drumul, am și filmat evenimentul. În 23 decembrie am mers la București, am dus o casetă video la televiziune, au fost date secvențe”, a spus fotograful.

El a remarcat că Satu Mare a avut mare noroc deoarece la Revoluție nu s-a tras în oameni. Gheorghe Iancu are 72 de ani, a lucrat la Cronica Sătmăreană, iar după Revoluție a avut mai multe expoziții personale de fotografie. Expoziția este deschisă până în 15 ianuarie 2015.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus