Fanfara Transilvania la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Haizetara

Fanfara Transilvania la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Haizetara din Țara Bascilor

Fanfara Transilvania participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid, la cea de-a 9-a ediție a Festivalului-concurs Haizetara. Potrivit ICR Madrid, acesta este un eveniment internațional dedicat muzicii de fanfară, formațiilor și grupurilor muzicale care evoluează în aer liber, desfășurat în Amorebieta-Etxano (Bilbao).

Fanfara românească a fost selectată de către organizatori dintr-un total de 45 de candidaturi, și va fi prezentă la Bilbao între 20 și 22 iunie, pentru a susține patru concerte, alături de grupuri și formații muzicale din Franța, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Spania.

Festivalul-concurs Haizetara se desfășoară în aer liber, pe parcursul a trei zile, în parcurile, piețele și pe străzile orașului. Este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale dedicate muzicii de acest tip și se bazează și pe activitatea unui juriu de specialitate, dar și pe voturile publicului. Juriul va acorda două premii, pentru cel mai bun instrumentist și pentru cel mai bun grup instrumental, în vreme ce publicul este invitat să voteze direct cea mai buna formație. Anul trecut, de exemplu, câștigătoare a fost Fanfara Sugarri din Durango, Tara Bascilor, care a câștigat și premii pentru cea mai bună fanfară tradițională europeană la festivaluri specifice din Franța și Spania.

CITEȘTE ȘI  Festivalul de Film de la Berlin 2016 VIDEO

Cum 21 iunie este și Ziua Internațională a Muzicii, la Bilbao sărbătorindu-se în special acest gen muzical, care are foarte mulți artiști și admiratori în nordul Spaniei, România are deja un loc special.

Fanfara Transilvania, cunoscută de asemenea sub numele de ‘Fanfara lui Galan’, provine din județul Alba (orașul Cugir) și este formată din 10 interpreți la instrumente de suflat din alamă și tobe.

Grupul este format din muzicieni din Transilvania și Moldova, având în repertoriu muzica tradițională românească, țigănească, precum și un repertoriu balcanic, atât instrumental, cât și vocal. Artiștii români vor avea concerte în fiecare zi a festivalului, iar anterior va avea loc, în 18 iunie, o conferință de presă dedicată participanților.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus