fbpx

FEST-FDR are loc în debutul noi stagiuni a Teatrului Național din Timișoara

FEST-FDR are loc în debutul noi stagiuni

FEST-FDR are loc în debutul noi stagiuni

Teatrul Naţional din Timişoara (TNTm) începe stagiunea 2020-2021, la începutul lunii septembrie, cu cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care se va desfăşura în 13 – 30 septembrie 2020.

Ediția din acest an a FEST-FDR se va numi S.O.S. 2020.

Dedicat evoluţiei spectacolului de teatru românesc şi publicului său, Teatrul Naţional Timişoara răspunde acestui prezent complet neaşteptat şi bulversant şi face toate eforturile pentru a nu-i permite să devină noua normalitate, păstrându-i caracterul acut.

TNTm este decis să lupte împotriva pandemiei cu tot ce a învăţat să facă mai frumos, să lupte pentru umanitate, pentru continuitatea spiritului uman în formele sale cele mai înalte şi, de aceea, ediţia din acest an a FEST-FDR se va numi “S.O.S. 2020”.

“Prezenta ediţie a festivalului se construieşte ca formă de rezistenţă în faţa degringoladei, a confuziei, a deprimării şi a lipsei de încredere pe care pandemia de COVID-19 le-a reactivat în ultima perioadă. Deşi capacitatea şi modalităţile de funcţionare ale teatrului au fost drastic modificate de pandemie, TNTm pune în practică o nouă formulă a FEST-FDR, colând o serie de spectacole ale teatrului, repaginate în aer liber, cu selecţia naţională de spectacole a festivalului pe noua scenă de teatru în aer liber creată de Teatrul Naţional în acest scop. În această formulă, FEST-FDR va transforma Naţionalul din Timişoara în epicentrul teatrului românesc, cu respectarea normelor de siguranţă şi protecţie antipandemică şi va construi o scenă în aer liber, în Parcul Civic, în jurul Sălii 2 a TNTm”, se arată în comunicatul de presă.

Primele spectacole vor fi pe 1 şi 2 septembrie, de la ora 20,00 – “Aeroport” de Ştefan Caraman, regia artistică Ion-Ardeal Ieremia; pe 5 şi 6 septembrie urmează “M-am hotărât să devin prost” după Martin Page, regia artistică Antonella Cornici, iar pe 8 şi 9 septembrie, “Cloaca” de Maria Goos, regia artistică Mihaela Lichiardopol.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.