pictogramae

FEST-FDR2017, a ajuns la final

Instantaneu din spectacolul (D)efectul Placebo

Instantaneu din spectacolul (D)efectul Placebo

FEST – FDR2017 intră pe ultima sută de metri. Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, ediția 2017, se încheie joi, după încă două zile pline de evenimente efervescente.

Penultima zi de festival, miercuri, 24 mai, debutează la ora 18,00, în Sala Mare a Teatrului Național cu un spectacol de neratat: Efecte colaterale de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu, două nume în plină ascensiune ale teatrului contemporan românesc. Subtitlul acestui spectacol, o producție a Teatrului Nottara, ar putea fi „povești de familie”, povești încărcate de umor care se intersectează în labirintul aglomerat al orașului, povești despre efectele colaterale ale întâlnirilor dintre oameni legați între ei prin fire sufletești nevăzute.

Seara de miercuri, 24 mai, aduce pe scena Sălii 2 a Teatrului Național din Timișoara, de la ora 21,00, spectacolul Aglaja, dramatizare de Alina Petrică după romanele autoarei de origine română Aglaja Veteranyi, conceptul și coregrafia aparținându-i lui Ștefan Lupu. Alina Petrică, interpreta rolului titular, a fost nominalizată la Premiile UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Aglaja, o producție a companiei Reactor, este un spectacol de teatru care proiectează, dansează și cântă destinul unei familii de artiști de circ. „Bucurii, frici, angoase, toate sunt proiectate pe “o fâșie de cort de circ”, sau mai bine zis, pe o fâșie din sufletul Aglajei… Aglaja este un spectacol de teatru care (…) te invită să faci parte dintr-o familie cu un destin neprevăzut, din care se pot învăța multe despre viață”, transmit realizatorii.

Tot miercuri, de la ora 21,00, în Piața Victoriei va avea loc cea de-a doua reprezentație a spectacolului G.U.I.D. – Groupe Urbain d’Intervention Dansée, prezentat de Compania Ballet Preljocaj din Franța, cu extrase din creațiile celebrului coregraf francez Angelin Preljocaj. Spectacolul face parte din programul France danse – Orient Express și este prezentat cu sprijinului Institutului Francez. Accesul publicului la spectacolul G.U.I.D. este gratuit.

În spiritul celor 12 zile de spectacole plasate sub semnul Identității – tema festivalului din acest an – joi, 25 mai, de la ora 18,00, în Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara prezintă unul dintre cele mai așteptate spectacole ale sale – Hamlet după W. Shakespeare, spectacol semnat de regizoarea Ada Lupu Hausvater, pe un text remixat de Peca Ștefan și pe muzica semnată de Subcarpați. Hamlet este un manifest pentru dreptul neîngrădit al oamenilor de a fi autentici, pentru dreptul de a-şi păstra vocea distinctă în societate, pentru dreptul la propria viață.

(D)efectul Placebo închide FEST-FDR2017 joi, 25 mai, de la ora 21,00, pe scena Sălii 2. Spectacolul, o producție a Teatrului Național din București, este prezentat ca o creație colectivă, conceptul și coregrafia aparținând lui Ștefan Lupu. „(D)efectul Placebo este un spectacol cu efect terapeutic garantat. Pentru că atât râsul, cât şi emoţia, dar şi poveştile spuse sincer, dansul şi, mai ales, muzica fac parte din identitatea noastră umană. Un spectacol care aminteşte cât de importantă este viaţa reală”, afirmă realizatorii acestuia.

Pentru spectacolele programate în sălile Teatrului Național, biletele pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2″, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com.

FEST-FDR2017 a fost organizat de Teatrul Național din Timișoara cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Timișoara, și a urmărit o contextualizare cât mai coerentă a fenomenului teatral românesc în spațiul artistic european. Echipa de realizatori ai festivalului mulțumește publicului și tuturor celor care au fost alături de FEST-FDR2017 și promite o ediție 2018 cel puțin la fel de spectaculoasă.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Promo

cerbul de aur 2018 benner

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer