fbpx

                                                                             pictogramae

Festival de teatru independent la Oradea

Festival de teatru independent la Oradea

Festival de teatru independent la Oradea

Trupe de teatru independent din Bucureşti, Timişoara şi Craiova vor participa, în perioada 22-25 august, la Festivalul Open Studio Act din Oradea, alături de organizatori, Teatrul independent Studio Act din Oradea.

Cele patru zile pline ale festivalului vor avea în program: un workshop de expresie în mişcare (de la ora 10,00, moderat de Levente Dimeny), un workshop de improvizaţie teatrală (de la ora 12,00, susţinut de Alin Stanciu), o întâlnire cu doi clovni (de la ora 18,00) şi câte un spectacol de teatru (de la ora 19,00).

Publicul orădean va avea ocazia să vadă trei spectacole de teatru independent din ţară: trupa Vanner Collective, din Bucureşti, Teatrul Auăleu, din Timişoara şi Follow Spot, din Craiova. Festivalul va fi încheiat de o producţie proprie a teatrului Studio Act, Impro Patzan Show, “recomandat doar persoanelor cu simţul umorului”.

Succesul piesei “Tot ce-i minunat în lume” (“Every Brilliant Thing” – titlul original), prezentată de Vanner Collective Bucureşti, a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Este povestea fetiţei care încearcă să îşi determine mama să vadă lumea prin ochii ei şi ajunge să descopere un milion de motive pentru care viaţa este minunată.

CITEȘTE ȘI  Secțiune specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Pelicam

Spectacolul “Huooo!”, al Teatrului Auăleu, din Timişoara, va fi atipic: fără decor, muzică, efecte, costume, fum sau figuraţie, “dar la care în schimb se râde”, promit organizatorii. A avut peste 70 de reprezentaţii în mai puţin de un an de la premieră, jucându-se în toată ţara atât în cadrul unor festivaluri de profil, cât şi al unor evenimente private.

Piesa “Cum am mâncat un câine”, prezentată de Follow Spot Craiova, lansează întrebări într-o poveste a transformării unui fost marinar rus, care trece prin criza de identitate şi o serie de experienţe care l-au marcat şi l-au construit.

Workshopurile de expresie în mişcare şi cel de improvizaţie teatrală vor avea loc la Sala Studio Szigligeti (str. Moscovei, nr. 8), contra unei taxe de participare de 20 de lei/curs.

Spectacolele de teatru se vor juca la sediul Studio Act, adică pe strada Crinului nr. 2, din Oradea, în curte la Kosher. După spectacole, în jurul orei 22,00, actorul Tic Patrik va avea un scurt moment de jonglerii cu focul.

Festivalul Open Studio Act este la a treia ediţie, fiind organizat de asociaţia Centrul Multimedia Studio Act.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer