fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festival Internațional de Arte și Film la Sighișoara

Festival Internațional de Arte și Film la Sighișoara

Festival Internațional de Arte și Film la Sighișoara

Festivalul Internațional de Arte și Film ‘Vampirii’, care se va desfășura în perioada 26-29 mai, în Cetatea Medievală Sighișoara, va consemna două premiere: este pentru prima oară în lume când are loc un astfel de eveniment având ca temă vampirii, iar în cadrul acestuia este programată și premiera mondială a filmului Aaron’s Blood (Sângele lui Aaron), avându-l în rolul principal pe actorul James Martinez.

Managerul de proiecte al Primăriei Sighișoara, Ioana Maria Șandru, a declarat că la Festivalul Internațional de Arte și Film cu tema ‘Vampirii’ s-au înscris aproape 800 de filme și au fost selectate 80 de pelicule care urmează să fie prezentate în perioada 26-28 mai,,iar câștigătorii vor primi Trofeul ‘Țărușul de aur’.

‘În vederea organizării acestui eveniment, Xanadu colaborează cu Universitatea South Wales, pe acest proiect. La rândul său, Universitatea, prin departamentele sale de film, teatru și mijloace multi-media, va contribui la realizarea unor părți ale festivalului. În plus, va colabora cu alte colegii din UK și România pentru a realiza un simpozion academic în cadrul festivalului. Tema vampirilor a rămas, în mod constant, un succes atât în lumea filmului, a literaturii, a teatrului, cât și, mai recent, în domeniul jocurilor de calculator. Cu toate acestea, în mod surprinzător, nu există nicăieri în lume un festival de film sau arte pe această temă. Prin urmare, era pentru compania Xanadu o ocazie majoră de a dezvolta un astfel de eveniment, care să se remarce încă din primul an’, a precizat Ioana Maria Șandru.

Premiera mondială a filmului Aaron’s Blood, cu participarea actorului din rolul principal, James Martinez, este programată în data de 27 mai, în Sala Festivă a Primăriei Municipiului Sighișoara, de la ora 20,00, și va fi urmată de Balul Vampirilor, un eveniment organizat la Clubul Aristocrat, începând cu ora 23,00.

La toate evenimentele intrarea publicului va fi liberă.

De asemenea, Simpozionul Academic din cadrul festivalului este programat în perioada 27-29 mai, în sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Municipiul Sighișoara, iar la acesta vor participa profesori universitari din Marea Britanie, Turcia, Franța, SUA, Italia și România.

La acest eveniment se vor discuta posibilitățile și provocările integrării temei vampirilor în lucrările de disertație/diplomă din domeniul filmului, teatrului, artelor și mijloacelor media moderne.

‘O echipă a televiziunii naționale a Olandei, al cărui director de producție, doamna Sylvia Frankena, lucrează în momentul de față la o serie documentară numită ”Made in Europe” (‘Realizat în Europa’), va veni cu ocazia acestui festival să filmeze în Sighișoara, în data de 27 mai. Această serie documentară va fi difuzată începând cu luna februarie 2017 pe posturile naționale de televiziune din Olanda și din Belgia. Unul dintre simbolurile culturale, pe care documentarul își propune să îl trateze, este Dracula, o legendă în Europa, și evident, bine cunoscut în întreaga lume’, a mai precizat Ioana Maria Șandru.

e-Cultura.info / Autor: Dorina Matiș


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest