Festival Internațional de Folclor

Festivalul International de Flolclor

Festivalul International de Flolclor

Peste 2.000 de artiști vor participa, de vineri până duminică, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Muzici și Tradiții în Cișmigiu”, potrivit Primăriei Municipiului București.

Festivalul se va deschide vineri, la ora 15,00, cu o paradă a costumelor populare românești și internaționale ce se va desfășura pe traseul Ateneul Român — Calea Victoriei — Cercul Militar Național — Bulevardul Regina Elisabeta — Parcul Cișmigiu.

Ansambluri naționale și internaționale, fanfare, comunități și minorități naționale vor participa la parada FIF 2015, în total fiind prezenți 600 de artiști. Parada se va încheia la intrarea în Cișmigiu, unde fanfarele din Hudești, din Rupea, “Transilvania” și “Argeșul” vor invita trecătorii la marea sărbătoare FIF 2015.

Programul artistic se va desfășura pe cele două scene amplasate în parc: scena principală și scena Fan Zone. Pe scena principală vor concerta soliști de muzică populară, ansambluri folclorice profesioniste, minorități și comunități naționale, orchestre.

Ansamblul “Sheffield Pipe Band” din Scoția, ansamblul “Geghard Dance” din Armenia, ansamblul “Dhoad Gypsies of Rajasthan” din India, ansamblul “Lada” din Serbia și ansamblul “Fluieraș” din Republica Moldova vor participa la festival.

Vineri, pe scena principală, vor urca reprezentanți ai minorităților (germană, italiană, greacă, aromână, romă, maghiară), ansambluri profesioniste, invitați din străinătate și orchestra “Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Tot vineri, invitați precum Nicoleta Voica, Gheorghe Turda, Marius Ciprian Pop și Marioara Man Gheorghe vor oferi un spectacol inedit alături de copiii lor, care le împărtășesc pasiunea pentru muzică.

Sâmbătă, vor urca pe scenă diferite ansambluri și Orchestra Națională Valahia împreună cu invitații săi.

Evenimentul se va încheia, duminică, la scena principală, cu un program ce cuprinde nume precum Maria Ciobanu, Floarea Calotă, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocărița, Nicolae Voiculeț, Lavinia Goste și Marius Zorilă.

De la festival nu vor lipsi nici evenimente dedicate celor tineri, pentru care punctul de atracție va fi “Fan Zone”, unde Nightlosers, Mihai Mărgineanu, Fantome, Argatu’, K-LU, Ad-Hoc, Danaga, Steaua de Mare, Țapinarii, Mihai Toma, TRI, Domino Sibiu, Cobzality, Balako sau Balkansambel vor susține spectacole de folclor reinterpretat.

Tot la “Fan Zone”, în prima parte a zilei, sunt așteptați și cei mici, cu tot felul de surprize, iar cei mari își pot alege suveniruri hand-made. Vizitatorii au prilejul să descopere și alte produse tradiționale originale.

Totodată, la cele peste 60 de căsuțe amplasate pe aleile parcului, meșteșugari autentici din toate zonele țării vor reconstitui tradițiile de artă țărănească.

Vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă diversificată de obiecte de artizanat și de bucate variate. De asemenea, ateliere inedite de creație vor avea loc la Foișor, în intervalul orar 11,00 — 20,00.

Plimbările prin parc cu trăsuri și ponei nu lipsesc nici în această a IX-a ediție a festivalului, organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție. Intrarea la toate evenimentele din Parcul Cișmigiu este liberă.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.