fbpx

                                                                             pictogramae

Festival Internaţional de jazz la Oradea

Festivalului Internaţional ORA Jazz

Festivalului Internaţional ORA Jazz

20 de artişti din 10 ţări vor participa la prima ediţie a Festivalului Internaţional ORA Jazz de la Oradea, care se va desfăşura în perioada 14-16 septembrie, în Sinagoga neologă Sion.

Muzicienii invitaţi din Israel, Germania, Norvegia, Franţa, Finlanda, Cehia, Canada, Olanda, China (Taiwan) şi Austria vor prezenta, în cele trei zile, cele mai noi proiecte ale lor în spaţiul sinagogii, profitând de acustica şi arhitectura unice ale locului. Singurul artist cu origini române va fi Robert Lucaciu, al cărui tată este orădean, cu bunici orădeni, şi care a mărturisit, în conferinţa de presă, că se simte emoţionat şi foarte fericit să cânte în oraşul tatălui său.

“Deşi avem o experienţă îndelungată, am dorit să creăm la Oradea un brand nou, cu care orădenii să se identifice pe viitor şi să se mândrească. (…) Când am văzut locaţia, Sinagoga Sion, ne-am îndrăgostit pur şi simplu de ea, de implicarea autorităţilor să o amenajeze. Şi am vrut un nume care să amintească şi de oraş şi de sinagogă, care va rămâne nucleul acestui eveniment. Ora înseamnă lumină, este un nume evreiesc de fetiţă, care înseamnă lumină, speranţă, continuitate şi desigur, vine şi de la Oradea”, a declarat, într-o conferinţă de presă, reprezentantul Asociaţiei Culturale Mono, Simona Giurcă.

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, a menţionat că primăria a alocat 30.000 de euro pentru plata onorariilor artiştilor prezenţi la festival, toate celelalte cheltuieli de organizare şi promovare revenind Asociaţiei Mono.

“Ne propunem să deschidem viaţa culturală locală spre noi orizonturi. Avem un interes de a aduce evenimente mature la Oradea, aşa cum a fost şi Transilvania Internaţional Film Festival, care să vină cu un bagaj mare de expertiză. Orice eveniment internaţional care ajunge în Oradea creează o imagine pozitivă oraşului nostru. Am aplicat principiul unor reţete de succes – şi nu am experimentat noi anumite evenimente – care credem că vor avea succes şi în oraşul nostru”, a declarat Florin Birta.

În premieră naţională în România, norvegianul Bugge Wesseltoft va aduce pe scena orădeană ultimul său album solo “Everybody Loves Angels”, album înregistrat într-o catedrală din Lofoten, în nordul Norvegiei.

Fiecare seară de festival va cuprinde câte un recital şi două concerte ale unor trupe de jazz. Toate concertele se vor desfăşura în Sinagoga Neologă Sion, din strada Independenţei nr. 22, Oradea, începând cu ora 18,00.

Preţul unui bilet pentru o zi este de 80 de lei, iar al abonamentului, 210 lei. Vor fi disponibile 250 de locuri pe seară, iar până în prezent s-au vândut circa 50% din toate cele 750 de bilete.

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online de pe www.bilete.ro sau înaintea începerii primului concert al zilei, de la intrare.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer