Festival internaţional de literatură „Discuţia secretă” la Arad

Festival internaţional de literatură „Discuţia secretă” la Arad

Festival internaţional de literatură „Discuţia secretă” la Arad

Festival internaţional de literatură „Discuţia secretă” la Arad

La Arad a început cea de-a-III-a ediţie a „Festivalul internațional de literatură Discuția secretă”, manifestare este organizată de Centrul Municipal de Cultură Arad și are ca invitați scriitori din țara, dar și din Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Irlanda și Ungaria.Festivalul se remarcă a fi un nou punct de referinţă pe harta festivalurilor literare de anvergură din România ultimilor ani.

Printre invitaţi se află autori cu volume laureate ale celor mai prestigioase premii literare ale anului: Ionelia Cristea, Vasile Dan, Vlad Drăgoi, Ştefan Manasia etc. Totodată s-a reluat o formulă de selecţie testată la ediţia de anul trecut prin care scriitori prestigioşi (re)invitaţi au propus la rândul lor alte nume deopotrivă de valoroase: Philip O Ceallaigh vine însoţit de prozatorul texan Greg Baxter, poetul bostonian Ben Mazer, de poetul şi eseistul Thomas Graves, iar David Berman a ţinut neapărat să-l revadă pe Dan Sociu.

CITEȘTE ȘI  Festivalului de Teatru Experimental MAN.In.FEST

„Elementele de noutate ale acestei ediţii sunt numărul mai mare de scriitori invitaţi de peste hotare – opt (incluzându-i aici şi pe cei din Republica Moldova), o secţiune dedicată traducătorilor de literatură – realizată în colaborare cu Artlit (Asociaţia Română a Traducătorilor Literari) şi un moment muzical special – sâmbătă seara, la Teba, de la ora 23, concertul Mes Quins, formaţia electro-punk a scriitorului Silviu Gherman şi a compozitorului Ovidiu Chihaia”. a precizat Cătălin Lazurca Directorul manifestării

Totodată s-a reluat o formulă de selecţie testată la ediţia precedentă, prin care scriitori prestigioşi invitaţi la festival au propus la rândul lor alte nume valoroase. Astfel, Philip O Ceallaigh (SUA) vine însoţit de prozatorul Greg Baxter, de poetul Ben Mazer, de poetul şi eseistul Thomas Graves (toţi trei din SUA).

Festivalul se desfășoara în perioada 9 -12 iunie 2016.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus