fbpx

Festivalul Bacău Fest Monodrame se desfășoară la Bacău

Festivalul Bacău Fest Monodrame

Festivalul Bacău Fest Monodrame

Festivalul Bacău Fest Monodrame, ediţia a XXV-a, singurul eveniment din România dedicat recitalurilor actoriceşti, se va desfăşura la Teatrul Municipal ”Bacovia” din Bacău în perioada 17 – 23 aprilie.

Prima zi a evenimentului va fi deschisă de spectacolul instituţiei gazdă, “Emigranţii”, în regia lui Ştefan Alexiu.

Competiţia festivalului va demara, de asemenea, în prima seară cu spectacolele “Jurnalul Annei Frank”, prezentat de Elena Frunze Hatman din Chişinău, şi “Everything on the table”, prezentat de Vasil Duev din Bulgaria.

Juriul concursului de Monodramă din festival îi va avea în componenţă pe Oltiţa Cîntec, critic de teatru şi director artistic al Teatrului de Copii “Luceafărul” din Iaşi, Miklós Bács, actor, profesor universitar, şi regizorul Radu-Alexandru Nica, istoric de teatru şi lector dr. la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca.

În concurs, pe lângă reprezentaţiile din prima zi, vor mai putea fi urmărite spectacolele “S-a întâmplat într-o joi”, prezentat de Valentin Oncu din Turda, “I Am Edith Piaf” – Bayasglan Tserendorj din Mongolia, “O cameră doar a ta” – Adina Suciu din Piatra Neamţ, “I love you like a horse” – Romana Caran din Serbia, “Îngerul pantofilor” – Dana Voicu din Bucureşti, “Bărbaţi singuri” – Dumitru Rusu din Bacău, “Iona” – Eugen Titu din Târgu Jiu, “Să nu ne răzbunaţi!” – Silvia Răileanu din Botoşani şi “Aglaia şi Dumnezeul ei de mămăligă” – Irina Bodea Radu din Petroşani.

Actori de marcă din Capitală vor susţine recitaluri extraordinare. Seria acestora va fi deschisă joi, de la ora 20,30, la Sala Mare, de Marcel Iureş şi Florin Piersic Jr., cu spectacolul “Stage Dogs”. Tot pe scena Sălii Mari a teatrului băcăuan va urca, luni, Maia Morgenstern cu show-ul “Yanka”, în regia lui Toma Enache, şi marţi, după festivitatea de premiere, Rodica Mandache cu spectacolul “Republica Melania”. De asemenea, duminică, actorul Alexandru Repan îşi aşteaptă publicul pentru o seară de mărturisiri.

Şi un actor străin se află în programul recitalurilor extraordinare, Mentor Zymberaj din Kosovo urmând să prezinte vineri, de la ora 20,30, la Sala Mare, spectacolul “The Dreams of Hamlet”.

Actorii Teatrului “Bacovia” vor oferi o seară inedită – “Atelier Cehov” -, realizat împreună cu regizorul Alexander Agarov şi jurnalistul teatral Raluca Rădulescu.

În cadrul festivalului are loc concursul de Dramaturgie – Monodramă, ajuns la ediţia a VI-a. Din textele înscrise în concurs, în finală au fost selectate trei, aparţinând dramaturgilor Maria Manolescu, Livia Stoica şi Ştefan Caraman. Câştigătorul va fi ales în urma vizionării spectacolelor lectură.

Juriul care va decide câştigătorul ediţiei a VI-a a concursului de Dramaturgie este format din Monica Andronescu, Doru Mareş, şi Gabriel Sandu.

Şi la ediţia 2019 a Bacău Fest se vor acorda premiul publicului “Ştefan Iordache” – în urma deciziei unui juriu format din mai mulţi tineri băcăuani – şi premiul “Dinu Apetrei” – stabilit în urma deciziei actorilor teatrului.

Festivalul include şi o serie de evenimente conexe. Printre acestea se numără lansările de cărţi şi reviste de profil, colocviul “Teatrul şi relevanţa lui la începutul secolului al XXI-lea: politic versus estetic?” sau workshop-ul pentru adulţi susţinut de regizorul albanez Ilir Dragovoja.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.