fbpx

Festivalul Cinemascop are loc în Grădina de vară din Eforie Sud

Festivalul Cinemascop

Festivalul Cinemascop

Festivalul Cinemascop, ediţia a treia, se va desfăşura în perioada 1 – 5 august, în aer liber, la Grădina de vară din Eforie Sud.

Cinemascop va debuta cu filmul belgian “Testamentul nou-nouţ”, comedie nominalizată la Globurile de Aur, oferită festivalului de Delegaţia Valonia-Bruxelles, iar weekend-ul va continua cu un film de Oscar – “Kolya”, venit de la Centrul Ceh, informează organizatorii.

Pe 3 august va fi prezentat filmul polonez – “Excentricii: Pe partea însorită a străzii” -, din partea Institutului Polonez, iar pe 4 august va fi rândul filmului suedez “Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră şi a dispărut”, oferit de Ambasada Suediei.

Festivalul se va încheia pe 5 august cu un film din partea Institutului Cultural Român, clasicul “Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”.

Arta nu lipseşte nici anul acesta de la Cinemascop. Anul trecut, trei dintre pereţii exteriori ai grădinii au primit haine noi – picturi murale. Acestea pot fi în continuare admirate de trecători.

Totodată, vizitatorii vor putea admira în grădina festivalului o galerie de artă organizată de “E T A J on wheels” în care vor fi expuse, solo sau duo, lucrări ale unor artişti români, precum şi o expoziţie de fotografie care va ilustra evoluţia proiectului de la început până în prezent, precizează sursa citată.

“Nu doar în grădină vor avea loc activităţi, ci şi în exterior, unde o zonă cu food truck-uri îi va întâmpina pe vizitatori. Centrul Ceh Bucureşti, organizatorul festivalului, oferă din nou cadoul preferat al publicului de la Cinemascop – berea cehă Budweiser Budvar. Dar ei au pregătit şi alte surprize, care-i vor aştepta pe vizitatori, iar bomboanele M&M’s care au făcut senzaţie la a doua ediţie revin şi anul acesta”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Grădina va găzdui maximum 300 de spectatori, iar atelierele de creaţie pentru copii care au fost organizate în trecut nu vor mai avea loc de data aceasta, precizează organizatorii.

Filmele vor putea fi vizionate în fiecare seară de festival, de la ora 21,00.

Proiectul a fost iniţiat de Centrul Ceh Bucureşti, fiind organizat împreună cu EUNIC România şi cu sprijinul Primăriei Eforie, RADEF RomâniaFilm şi Forumul Artelor Vizuale.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.