fbpx

Festivalul-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie ‘Carl Filtsch’ debutează la Sibiu

Festivalul-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie 'Carl Filtsch'

Festivalul-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie ‘Carl Filtsch’

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului-Concurs de Interpretare Pianistică şi Compoziţie ‘Carl Filtsch‘ debutează  la Sala Thalia din Sibiu. 59 de concurenţi din 18 ţări de pe întreg mapamondul s-au înscris la ediţia aniversară a concursului. Ceremonia de deschidere va fi urmată de un recital al primului laureat al concursului, Slavomir Zaranok (Belarus).

Prima seară a manifestări are în program, după ceremonia de deschidere de la ora 19, un recital de pian al primului laureat al concursului, pianistul Slavomir Zaranok. Programul recitalului cuprinde lucrări semnate de. Chopin, S. Yaranok şi F. Liszt.

Muzician multilateral: pianist concertist, muzician de cameră şi compozitor, Slavomir Zaranok a fost studentul lui Vladimir Kuzmenko la Minsk şi al lui Bernd Goetzke în Hanovra. Vladimir Krainev i-a apreciat ‘perfecta stăpânire a mijloacelor tehnice’ şi, dincolo de acestea, intensitatea exprimării care caracterizează măiestria să pianistică. Această apreciere a fost, apoi, împărtăşită de juriul Concursului ‘Carl Filtsch’ din România, unde Slavomir Zaranok a fost triplu laureat: Premiul I pentru pian, premiu pentru propria compoziţie şi Premiul Publicului. Intrarea pentru acest eveniment este liberă.

‘Dacă încercăm să facem un bilanţ al tuturor ediţiilor desfăşurate de-a lungul anilor, între 1995-2015, putem privi retroactiv, cu o deosebită satisfacţie, evoluţia, eficienţa şi succesele îmbucurătoare obţinute’ a declarat prof. Peter Szaunig, preşedintele juriului şi co-fondator al acestui concurs.

Seara de marţi 8 iulie 2015 propune publicului sibian o întâlnire cu Cvartetul Enescu (Franţa) alcătuit din Constantin Bogdănaş (vioară I), Florin Szgeti (vioara II), Vladimir Mendelssohn (violă) şi Dorel Fodoreanu (violoncel).

Evenimentul va avea loc la Sala Festivă a Bibliotecii Astra Sibiu cu începere de la ora 19 iar programul cuprinde cvartete de coarde de A. Dvorak şi F. Schubert.

Preţul unui bilet pentru acest recital este de 16 lei. Biletele au fost puse în vânzare la Casa de Bilete a Sălii Thalia. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.