Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta” la a 30-a ediţie

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”

Cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, “Mureş pe marginea ta”, are loc duminică în oraşul Ocna Mureş, urmând să urce pe scenă în concurs 20 de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară, a informat, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba.

Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular “Mureş pe marginea ta”, ajuns la a 30-a ediţie, a atras şi în acest an un număr important de participanţi din întreaga ţară, iar, în urma evaluării juriului, 20 dintre aceştia vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor. Tinerii interpreţi sunt din judeţe precum Cluj, Gorj, Sălaj, Hunedoara, Sibiu, Satu Mare, Mureş, Harghita, Bihor şi Alba.

Concurenţii vor interpreta două melodii reprezentative pentru zona etnofolclorică din care provin – “prima melodie fără acompaniament orchestral, cu ritm parlando-rubato (doină, bocet, cântec bătrânesc, cântec propriu-zis) şi cea de-a doua melodie, cu acompaniament, cu ritm giusto-silabic, aksac sau de dans”.

Festivalul debutează cu concursul de interpretare, care va fi urmat de Gala Laureaţilor, deschisă de Silvia Timiş, cu un recital susţinut în calitate de câştigătoare a Marelui Premiu la ediţia precedentă. Seara va continua cu recitaluri ale unor interpreţi de folclor ca Leontina Fărcaş, Marinela Baba, Virgil Moga, Cătălin Haşa, Dorina Nariţa, Roxana Reche, Floricica Moga, Nicolae Plută, Maria Filimon, Nicolae Tuhuţ. În program era inclus şi un recital al îndrăgitului interpret Traian Jurchela, însă, din cauza unor probleme de sănătate, potrivit organizatorilor, acesta nu va mai putea fi prezent pe scena festivalului.

Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric ‘Augustin Bena’ al Judeţului Alba. Conducerea muzicală este asigurată de Alexandru Pal.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.