fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul-concurs naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”

Festivalul-concurs naţional de muzică populară

Festivalul-concurs naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”

Festivalul-concurs naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”, ajuns în acest an la ediţie jubiliară, reuneşte interpreţi din 16 judeţe din ţară şi din Republica Moldova.

Festivalul se desfăşoară în perioada 24-26 septembrie, la Alexandria.

Concurenţii selectaţi vor evolua în concurs miercuri, 25 septembrie, pe scena amenajată în aer liber în faţa Casei de Cultură din Alexandria. La final, vor susţine recitaluri Ansamblul ‘Burnasul’ şi Alexandru Mica.

AUDIO

“În acest an avem înscrişi pentru preselecţie 23 de concurenţi, iar unul dintre ei vine din Moldova de peste Prut. Alături de interpreţii care vor intra în concurs, pe scenă vor urca şi artişti consacraţi, care vor susţine recitaluri. Este vorba de Ansamblul ‘Burnasul’, Alexandru Mica, ‘Fetele din Botoşani’, Floarea Calotă şi Constantin Enceanu”, a declarat directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Teleorman, Elena Popa, organizator al evenimentului.

Gala laureaţilor va avea loc pe 26 septembrie. Decernarea premiilor va fi urmată de un spectacol susţinut de Floarea Calotă, Constantin Enceanu şi “Fetele din Botoşani”.

Premiile festivalului-concurs au o valoare brută de 12.000 de lei, cel mai important dintre ele, trofeul ‘Pe deal la Teleormănel’ fiind de 4.000 de lei. Pentru autenticitatea repertoriului se va acorda premiul Radio România, care constă într-o sesiune de înregistrări cu Orchestra Radio România.

Anul trecut, trofeul festivalului a fost câştigat de un concurent din judeţul Suceava.

e-Cultura.info / Autor: Victoriţa Cristian.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest