fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul de cARTE Danubius

Festivalul de cARTE Daniubius

Festivalul de cARTE Daniubius

Cea de-a III-a ediție a Festivalului de cARTE Danubius a început  la Tulcea, organizatorii intenționând ca următoarea ediție a evenimentului să fie una internațională.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc miercuri după-amiază, după cea a târgului de carte din Piața Mircea cel Bătrân, cu un concert susținut de quartetul Chromatic, în jurul orei 17,00, Casa Avramide găzduind primele lansări de carte, printre care ‘Lumea ca literatură-Amintiri’, de Ioan Groșan, și ‘Manuscrisul fanariot’, de Doina Ruști.

‘Sunt convins că anul viitor veți vedea aici și scriitori și artiști străini, într-o primă fază din zona dunăreană. Vrem ca de anul viitor să demarăm un proiect cu capitale culturale dunărene. (…) Cred că Tulcea, prin modul în care este organizată, prin multiculturalitatea sa, poate deveni un factor de distribuție culturală mai important decât marile orașe cu sute de mii de locuitori, pentru că are o apetență deosebită către cultură și pentru că Delta nu este doar o zonă de interes turistic, ci și de interes cultural‘, a declarat, într-o conferință de presă, directorul Muzeului Național al Literaturii Române București, Ioan Cristescu, unul din inițiatorii evenimentului din Tulcea.

‘Este un roman scris cu dragoste de istoria națională și din pasiunea mea pentru arhive. (…) Este modul în care am încercat să definesc o epocă pe deplin iluministă, bucureșteană care face parte din istoria noastră’, a afirmat Doina Ruști.

Manifestările culturale au continuat cu un atelier de improvizație teatrală semnat de trupa ‘Improviseneyland’, cu un recital al Adrianei Trandafir dedicat Mariei Tănase, prima zi urmând să se încheie cu un concert susținut de Ada Milea.

Joi și vineri, evenimentele culturale vor continua cu lansări de carte, concerte, lecturi publice de poezie susținute de poeți din București, Constanța, Galați și Tulcea, spectacole de teatru, concerte de jazz și cu un eveniment devenit tradițional pentru manifestare ‘Conferințele Danubius’, invitatul acestuia fiind academicianul Mircea Martin.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului de cARTE Danubius este organizat de Consiliul Județean Tulcea, Primăria municipiului Tulcea și Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România.

e-Cultura.info/Autor: Luisiana Bîgea

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest