pictogramae

Festivalul de Film Evreiesc București începe cu o gală dedicată lui Radu Gabrea

Festivalul cuprinde în total 36 de filme ce vor rula în premieră în România pe parcursul celor cinci zile de festival, la Studioul “Horia Bernea” din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român și la cinematograful “Elvira Popescu” — Institutul Francez. Duminică, regizorul german Eric Esser, înscris în competiție cu filmul documentar “Chaja & Mimi”, va avea o scurtă intervenție.

Gala de deschidere va avea loc luni, ora 19,00, la Muzeul Național al Țăranului Român, în prezența unor oaspeți de onoare: corpul diplomatic care asigură patronajul de onoare, regizori și critici de film. Gala este dedicată regizorului Radu Gabrea, a cărui bogată carieră cinematografică va fi prezentată de criticul Irina Margareta Nistor. Cu această ocazie va fi lansată și o colecție de DVD-uri care cuprinde ultimele șapte producții ale regizorului, împreună cu volumul lui Călin Stănculescu, “Radu Gabrea, Biografia unei opere”, din colecția “CINEMAgrafica”.

Iris Lackner, critic de film din Israel, va susține marți, 22 octombrie, la Muzeul Țăranului Român, o conferință cu tema: “Cum se reflectă iudaismul în cinematografia internațională”. Printre invitații festivalului se numără regizorii Oded Guy și Hadas Levi Setzemski.

Cu expozitia “Our Country”, deschisă publicului pe tot parcursul festivalului, la Muzeul Național al Țăranului Român, Alex Levac, fotograf israelian câștigător al multor premii, traversează granița vizibilă între “fotografia ca document” și “fotografia de artă”, combinând claritatea și umorul instantaneelor și dovedind un interes fundamental pentru peisajul urban.

Gala de închidere și desemnarea câștigătorului Festivalului de Film Evreiesc — București 2013 va avea loc pe 24 octombrie, la ora 20,45, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Intrarea este liberă, cu excepția galei din 21 octombrie, când accesul se va face numai pe bază de invitație. Festivalul Filmului Evreiesc — București (BJFF — 2013) este organizat de Fundația Culturală Art Promo în cooperare cu Muzeul Național al Țăranului Român.

SURSA: AGERPRES

Promo

cerbul de aur 2018 benner

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer