Festivalul de film „Tenaris CineLatino” Câmpina

În zilele de 15 şi 16 iulie, Câmpina va găzdui Festivalul de film „Tenaris CineLatino” ce va cuprinde proiecţii gratuite de film în aer liber, întâlniri cu profesionişti din domeniul cinematografiei şi un spectacol de muzică și dans din America Latină.

Evenimentele vor avea loc în Parcul „La Soldat”. Festivalul se va deschide marţi, 15 iulie, la ora 21:30, cu show-ul live „Flamenco Fusion”, susţinut de renumitul artist argentinian Lucas Molina. Dansatorul va evolua atât singur, cât şi împreună cu o parteneră, pe muzica interpretată de instrumentişti la pian, percuţie şi chitară.

Publicul va putea urmări, apoi, proiecţia unuia dintre cele mai de succes filme româneşti ale ultimului an: „Love Building”, în regia Iuliei Rugină. Comedia prezintă 14 cupluri ajunse în impas, care încearcă să îşi redescopere dragostea cu sprijinul a trei terapeuţi. Actorii Eugen Matei Lumezianu, Dragoş Sora, Oltin Hurezeanu, Elena Crîșmaru şi scenarista Oana Răsuceanu vor veni la Câmpina pentru a discuta cu publicul și a răspunde întrebărilor acestuia. „Love Building” a câştigat premiul pentru „Cea mai bună imagine” la Festivalul de Film din Tirana, menţiunea specială a juriului FIPRESCI la Festivalul de Film din Varşovia, precum şi premiul publicului la Bucharest International Film Festival şi premiul pentru debut „Opera prima” al Uniunii Cineaştilor 2014.

Miercuri, 16 iulie, de la ora 22:00, va fi prezentată pelicula „Ploaie de vacanţă” ( „Tanta agua”), ce vorbeşte despre relaţia complexă dintre părinţi şi copii. Filmul este regizat de Leticia Jorge şi Ana Guevara, din Uruguay, şi a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi numeroase alte distincţii în Columbia, Mexic, SUA, Spania, Uruguay şi Argentina.

Peliculele nu sunt recomandate tinerilor sub 15 ani.

Festivalul „Tenaris CineLatino” este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.