fbpx

Festivalul de operă şi operetă are loc în Grădina de Vară “Capitol”

Festivalul de operă şi operetă

Festivalul de operă şi operetă

Festivalul de operă şi operetă în aer liber, organizat de Opera Naţională Română Timişoara (ONRT) în Grădina de Vară “Capitol” din Timişoara, în perioada 30 august – 10 septembrie, aduce o ediţie inedită, cu seară de muzică românească, un nume nou la pupitrul dirijoral şi un spectacol-biografie susţinut de Maia Morgenstern.

“Am introdus în program seara de muzică românească, o noutate, după succesul de public pe care l-am avut cu spectacolul extraordinar ‘Lăsaţi-mă să cânt’, realizat de ONRT în cadrul Festivalului Internaţional Timişoara Muzicală (în anul 2018, n.r.), cu prilejul Centenarului, şi prezentat la Muzeul de Artă şi în foaierul devenit neîncăpător. De asemenea, dirijorul Mircea Ignat (dirijor, n.r.) şi Cosmin Ifrim (tenor, n.r.) se prezintă pentru prima dată ca artişti ai ONRT. Pe 10 septembrie va fi o seară Maia Morgenstern, un spectacol cu foarte multă muzică”, a declarat managerul ONRT, Cristian Rudic.

Festivalul începe duminică, 30 august, cu o “Seara de operă”, cu participarea soliştilor şi a orchestrei ONRT sub bagheta dirijorală a maestrului Mihnea Ignat. Urmează, pe 31 august, “Seara de muzică românească”, cu participarea soliştilor ONRT şi a Coralei Contrast, coordonator muzical Vasile Bădescu.

Marţi, 8 septembrie, festivalul continuă cu un “Concert de operetă”, cu participarea soliştilor şi a orchestrei ONRT, sub conducerea muzicală a lui Peter Oschanitzky. Seara de miercuri, 9 septembrie, aduce “Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, un concert susţinut de orchestra de cameră a ONRT. În program: “Anotimpurile” de A. Vivaldi (solistă Corina Murgu), “Fledermaus”, op 56 de J. Strauss şi Fantezie “Largo al factotum” de G. Rossini (solist Traian Moldovan).

Cea de-a XV-a ediţie a festivalului se încheie joi, 10 septembrie, cu seara “Nu sunt eu – Maia Morgenstern. O biografie”, spectacol al Teatrului Dramaturgilor Români. Direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand.

Organizatori, alături de ONRT sunt Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Timişoara, Filarmonica “Banatul” din Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Toate evenimentele încep la ora 20.30, cu respectarea normelor de prevenţie şi protecţie impuse de INSP.

e-Cultura.info / Autor: Otilia Halunga.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.