Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei de la Zlatna

În perioada 25-26 octombrie 2014 la Zlatna va avea loc Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei Te-aştept pe acelaşi drum. Un număr de 16 concurenţi din toată ţara, înscrişi până la acest moment, au intrat în cursă şi se vor lupta pentru marele premiu de 2.500 de lei.

Festivalul Naţional de Interpretare a Romanţei “Te-aştept pe acelaşi drum – In Memoriam Valer Ponoran” se desfăşură în sala de festivităţi a Primăriei Zlatna (fosta Cantină Ampelum)  în două etape: – etapa I – preselecţia  şi etapa finală, care cuprinde două faze: concursul propriu – zis şi concertul de gală.

Concurenţii se vor lupta pentru marele premiu, în valoare de 2.500 lei;  premiul I, în valoare de  1.500 de lei: premiul II –  1000 de  lei şi premiul III – 500 de lei.

Juriul de specialitate este format din invitaţi speciali, alături de reprezentanţi ai organizatorilor şi partenerilor evenimentului. Recitalurile, preselecţia şi prestaţiile concurenţilor vor fi acompaniate de orchestra condusă de maestrul Ovidiu Barteş.

Pe lângă interpretările de suflet ale concurenţilor, pe parcursul celor două zile de festival, vor susţine recitaluri artişti renumiţi precum cunoscutele şi îndrăgitele artiste Stela Enache şi Corina Chiriac, mesagerul cântecului popular bănăţean şi al romanţei  Traian Jurchelea, marele artist Alexandru Jula. Printre invitaţii speciali se numără şi Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.

 Amfitrionul festivalului este prestigiosul prezentator de televiziune Octavian Ursulescu, deja prietenul zlătnenilor.

Evenimentul a ajuns la a XI-a ediţie şi poartă numele lui Valer Ponoran, un foarte apreciat profesor de muzică din Zlatna care s-a stins în urmă cu un an.
e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.