fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul de Ştiinţă şi Literatură SF la Biblioteca Naţională a României

Festivalul de Ştiinţă şi Literatură SF

Festivalul de Ştiinţă şi Literatură SF

Festivalul de Ştiinţă şi Literatură SF – Sci+Fi FEST, ediţia a II-a -, eveniment care aduce în faţa publicului larg oameni de ştiinţă şi cercetători români, scriitori science fiction şi promotori ai tehnologiei, educaţiei şi SF-ului românesc, se va desfăşura sâmbătă şi duminică, la Biblioteca Naţională a României.

Prima zi a festivalului va prezenta publicului larg, atât în interiorul Bibliotecii Naţionale, cât şi în parcarea exterioară, începând cu ora 17,00, expoziţii şi demonstraţii live. Ziua de sâmbătă este consacrată unui maraton de mini-conferinţe dedicat cercetării româneşti, iar pe finalul programului echipa Ştiinţă & Tehnică va prezenta, în premieră, principalele concluzii ale periplului #MareaExpeditieAmericana, dar şi noua ediţie specială a revistei, dedicată acestei misiuni unice în istoria de 70 de ani a publicaţiei.

Duminică, începând cu ora 11,00, cu o serie de prezentări din domeniul educaţiei, ocazie cu care vor putea fi cunoscuţi câţiva dintre elevii eminenţi şi proiectele lor câştigătoare la diverse competiţii internaţionale.

Evenimentele continuă cu o inedită conferinţă pe tema electromobilităţii, dar şi un moment de demonstraţie de scrimă. A doua parte a zilei este dedicată scriitorilor şi editurilor de SF&Fantasy, iar seara va fi marcată de un moment ceremonial în cadrul căruia Ştiinţă & Tehnică oferă premii celor mai importanţi scriitori SF, dar şi cercetătorilor, inventatorilor şi oamenilor de ştiinţă ai momentului.

Intrarea la Sci+Fi FEST 2017 este gratuită, fiind aşteptaţi în special copiii, elevii şi studenţii pe care echipa organizatoare doreşte să-i familiarizeze cu ştiinţa şi tehnologia şi să le deschidă apetitul spre ştiinţele exacte şi spre cariere din domeniul cercetării ştiinţifice şi inovaţiei.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest