fbpx

Ascultă în soundcloud Festivalul de teatru D-butan-T are loc la Sfântu-Gheorghe

Festivalul D-butan-T

Festivalul D-butan-T

Cinci tineri coregrafi concurează pentru premiul celei de-a patra ediţii a Festivalului de teatru D-butan-T, care a început luni, la Teatrul “Andrei Mureşanu” de la Sfântu Gheorghe.

Cele cinci spectacole au fost selectate pe baza votului exprimat de un juriu format din membrii Consiliului Artistic al Teatrului “Andrei Mureşanu” iar marele câştigător, asemenea celor din anii trecuţi, va semna un contract de colaborare cu acest teatru, care constă în oportunitatea de a monta o producţie proprie cu o echipă la alegere.
AUDIO

Spectacolele care au intrat în concurs sunt “Chorismos” – coregrafia Anastasia Grigore, “Câte un om de iubit” – coregrafia Beatrice Maria Tudor, “De fapt” – coregrafia Simona Dabija, “Fragile, Handle with Care” – coregrafia Mariana Gavriciuc şi “Ultima picătură” – coregrafia Maria-Luiza Dimulescu.

Intrarea la toate spectacolele şi acţiunile ce vor avea loc pe parcursul acestei săptămâni în cadrul festivalului va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Primele două ediţii ale Festivalului D-BUTAN-T, organizate în 2016 şi 2017, au fost dedicate debutului în actorie şi, respectiv, în regie şi au fost câştigate de actriţa Paula Rotar, absolventă a Facultăţii Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi masterand al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti, şi de Nagy Botond, absolvent al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, pentru regia spectacolului “Oneghin”, producţie a Teatrului “Figura” din Gheorgheni.

Marele premiu al celei de-a treia ediţii D-BUTAN-T, dedicată debutului în scenografie, a fost câştigată de Gabriella Spiridon pentru spectacolul “Poveşti din bucătărie”, în regia lui Cristian Ban, jucat de actorii Teatrului municipal Baia Mare.

Conducerea Teatrului “Andrei Mureşanu” a declarat încă de la prima ediţie că Festivalul D-BUTAN-T este gândit ca un spaţiu de întâlnire şi confruntare între cei mai tineri actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, compozitori de muzică de teatru etc. aflaţi la început de drum, dar şi ca un “motor de căutare” a celor mai talentaţi dintre aceştia.

e-Cultura.info / Autor:Oana Mălina Negrea.


Share-uiește cu prietenii.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte