fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul de Teatru şi Literatură “Liviu Rebreanu” Bistriţa

Festivalul de Teatru şi Literatură "Liviu Rebreanu" Bistriţa

Festivalul de Teatru şi Literatură “Liviu Rebreanu” Bistriţa

Festivalul de Teatru şi Literatură ,”Liviu Rebreanu” va avea loc în perioada 26 noiembrie-1 decembrie.

Aflat la cea de-a zecea ediţie Festivalul Internațional de Teatru şi Literatură “Liviu Rebreanu” a câştigat an de an în consistenţă şi calitate. În contextul în care Bistriţa nu are o instituţie de teatru profesionist, cu stagiune permanentă, municipalitatea a acoperit această lipsă şi a făcut demersurile pentru susţinerea unor manifestări culturale care să permită accesul publicului la astfel de spectacole.

Prin intermediul Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” au fost organizate în ultimii ani o serie de evenimente de o înaltă ţinută artistică, în parteneriat cu instituţii de profil din ţară, ceea ce a făcut ca la Bistriţă să se formeze un public avizat şi nerăbdător să urmărească astfel de spectacole.

Ediţia din acest an aduce în faţa publicului trupe profesioniste de la cele mai importante instituţii teatrale din ţară iar repertoriul ales va fi cu siguranţă pe gustul spectatorilor. Pe parcursul duratei festivalului reprezentaţiile de teatru vor fi completate cu dezbateri susţinute de scriitori şi actori prezenți la acest eveniment, târguri de carte, expoziţii precum şi lansări de carte.

“Sunt convins că şi această nouă ediţie a Festivalul Internațional de Teatru şi Literatură “Liviu Rebreanu” va fi o reuşită şi doresc mult succes organizatorilor şi participanţilor”, a precizat primarul Ovidiu Crețu,citat de bistritaculturală.ro.

Şi pentru că festivalul se desfăşoară sub semnul personalităţii lui Liviu Rebreanu, organizatorii vor oferi publicului o selecţie de audiţii radio şi proiecţii de film dedicate marelui scriitor.

“Chiar dacă Bistriţa încă nu are un teatru propriu, dorinţa iubitorilor de gen este realizată în ultimii zece ani prin colaborările deosebite cu actorii, regizorii şi trupele de prestigiu la nivel naţional şi internaţional. Microstagiunea teatrală din Bistriţa aduce în faţa publicului, an de an, piese din repertoriul clasic şi contemporan oferind un contact permanent cu pulsul teatral românesc. Evident că nu în fiecare spectacol evoluează nume celebre ale teatrului dar am avut ocazia să admirăm de fiecare dată actori profesionişti care au oferit publicului bistriţean momente de mare valoare artistică. N-au lipsit în aceşti ani nici numele mari din teatrul românesc precum Florin Piersic, Maia Morgenstern, Marcel Iureş, Rodica Popescu Bitănescu, Dorel Vişan şi mulţi alţii. De zece ani microstagiunea din Bistriţa încheie anul calendaristic cu Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură ”Liviu Rebreanu”. Început timid, cu sprijinul unui mare prieten al Bistriţei, scriitorul Cornel Udrea. Festivalul şi-a câştigat un renume prin muncă, efort şi pasiune. Acum, la zece ani privim cu bucurie în urmă şi credem că am reuşit. Am reuşit să aducem lumea mai aproape de rampă şi de carte. Sigur mai este mult de făcut dar faptul că se vorbeşte despre Bistriţa la concurenţă cu marile oraşe cu tradiţie în acest gen este un mare câştig. Expoziţiile de afişe de teatru, lansările de carte, discuţiile cu actorii, regizorii, scriitorii – toate fac ca în aceste zile de festival Bistriţa să fie o adevărată capitală a culturii”, a adăugat directorul CCM, Dorel Cosma.

e-Cultura.info

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest