Festivalul de tradiţii şi obiceiuri locale “Sufletul satului” Drăguș

Festivalul de tradiţii şi obiceiuri locale „Sufletul satului”

Festivalul de tradiţii şi obiceiuri locale „Sufletul satului”

La Drăguş se desfășoară astăzi Festivalul de tradiţii şi obiceiuri locale “Sufletul satului”. Drăgușul îmbracă haine de sărbătoare pentru primul eveniment tradițional mai amplu de la începutul anului.

La această ediție, a IV-a, invitatul special este Grigore Leșe, horitorul Grigore Leșe, rapsodul, nu doctorul în muzică, care predă la academie etnomuzicologie.

Festivalul începe la ora 14.00, când va avea loc strângerea participanţilor – grupuri de copii din satele Ţării Făgăraşului – la Muzeul sătesc “Dimitrie Gusti”, urmată de parada şcolilor gimnaziale.

“Satul îmbracă din nou haine de sărbătoare alături de grupurile de copii din satele Ţării Făgăraşului. Primăria şi Consiliul Local al comunei Drăguş vă invită să participaţi la Festivalul ,,Sufletul satului”. Invitatul special al acestei ediţii este horitorul Grigorie Leşe, prezenţă menită a sublinia necesitatea valorificării tradiţiei locale în forma sa cea mai autentică”, a precizat edilul Gheorghe Sucaciu.

Prezentarea momentelorr artistice se va face pe scena căminului cultural, începând cu ora 15.00.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.