fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul “Drumul lung spre Cimitirul Vesel”

Festivalul Intercultural de Tradiție Maramureșeană “Drumul lung spre Cimitirul Vesel” revine în perioada 12-16 august la Săpânța.

Întregul festival este conceput astfel încât să pună Maramureșul pe harta turistică și culturală a Europei. Ediția de anul acesta include concerte de muzică tradițională și simfonică, ateliere de meșteșugărit, degustări de produse locale și vizite în casele meșterilor din Țara Maramureșului. Aceștia își vor deschide casele pentru a arăta turiștilor atelierele în care creează obiecte rare, lucrate cu migala și suflet.

Vor evolua 120 de muzicieni din România, Irlanda, Scoția și Spania, iar celebrul compozitor irlandez Shaun Davey va oferi publicului, pe pajiștea festivalului, o colecție de compoziții clasice în primă audiție.

“Prin acest festival încercăm să promovăm aceste valori autentice, să atragem atenția asupra lor”, a declarat Peter Hurley, directorul și inițiatorul festivalului, devenit între timp cetățean de onoare al comunei Săpânța.

Festivalul Intercultural de Tradiție Maramureșeană “Drumul lung spre Cimitirul Vesel” are ca scop creșterea turismului staționar în zonă, conservarea tradițiilor și a meșteșugurilor și expunerea culturii tradiționale în context european.

Festivalul este realizat anul acesta cu finanțare UE prin Programul Operațional Regional și este sprijinit financiar și de o companie care acoperă o parte a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest