fbpx

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ

Festivalul Enescu

Festivalul Enescu

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, care porneşte de la provocarea muzicii compozitorului de geniu, “Descoperă-l pe Enescu!”.

Festivalul “George Enescu” lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfăşoară în cadrul evenimentului şi care îşi propune să transforme Capitala prin creaţie.

Datorită Festivalului Enescu, în perioada 30 august – 20 septembrie, Bucureştiul şi România se transformă. Creaţia, la fel ca magia nu are limite şi iese din sălile de concert: ajunge în stradă, cuprinde oraşul, transformându-l în Bucureştiul Creativ.

Aplicaţiile pentru Bucureştiul Creativ sunt deschise pentru instituţii publice, companii, ONG-uri, artişti şi persoane fizice.

În ediţia 2015 a Bucureştiului Creativ, urmărind linia prin care Festivalul Enescu se implică în promovarea muzicii compozitorului român, provocarea porneşte chiar de la o compoziţie enesciană: “Impresii din copilărie”. Proiectul încurajează abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu şi a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în acelaşi timp binevenite şi acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

“Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?” este întrebarea la care Bucureştiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanţi, dar şi pe bucureşteni. “Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viaţa ta şi chiar spaţiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în oraşul Festivalului, Bucureştiul Creativ? Redefinim împreună oraşul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proiectului.

Informaţii despre regulamentul de participare pentru Bucureştiul Creativ 2015, precum şi formularul online de înscriere se găsesc, începând de luni, pe site-ul festivalului. Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 31 mai.

e-Cultura.info/ Autor: Mădălina Cerban

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: e-cultura.info pe FACEBOOK

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.