fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Fotografiei Chineze se desfășoară la Oradea

Festivalul Fotografiei Chineze

Festivalul Fotografiei Chineze

Ediţia din acest an a Festivalului Fotografiei Chineze în România (1 – 29 octombrie), organizat de Asociaţia “Euro Foto Art”, este dedicată aniversării celor 70 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze şi Zilei Naţionale a Chinei, sărbătorită pe 1 octombrie.
AUDIO

Festivalul cuprinde, 15 expoziţii alcătuite din creaţiile artiştilor fotografi din China, din care o expoziţie a doi artişti fotografi din România, intitulată “Impresii din China”.

Lansarea oficială a festivalului va avea loc marţi, pe 1 octombrie 2019, la ora 11,00, la Centrul de Cultură Urbană “Casino” din Cluj Napoca, cu vernisajul expoziţiei comune a artiştilor fotografi din România şi China intitulată “Oameni şi Oraşe din România şi China”, care cuprinde 70 de fotografii color.

La eveniment vor participa preşedintele China Photo Network Online din Zhuha, Weilu Chen. Au mai fost invitaţi să participe reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi ai Ministerului Afacerilor Externe din Guvernul României, respectiv oficiali din judeţul Cluj.

În cadrul festivalului vor fi vernisate alte 14 expoziţii reprezentative ale artiştilor fotografi chinezi în mai multe oraşe din România – Târgu Mureş, Arad, Braşov, Oradea, Carei, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Marghita, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc şi Gura Humorului.

Festivitatea de închidere a ediţiei a VII-a a Festivalului Fotografiei Chineze va avea loc la Facultatea de Inginerie a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Festivalul Fotografiei Chinezeşti, ediţia a VII-a, este organizat de Asociaţia Internaţională “Euro Foto Art” din Oradea în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai şi organizaţiile fotografice partenere ale asociaţiei orădene, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor şi China Photo Network Online Zhuhai.

e-Cultura. info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest