fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Internaţional al Educaţiei transformă Iașiul

Sute de actori, regizori și oameni de teatru, profesioniști sau amatori, debutanți sau consacrați vor transforma Iașiul într-o adevărată capitală a artelor dramatice, prin intermediul zecilor de producții incluse în cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației.

Potrivit unui comunicat în galeria de spectacole propuse în cadrul FIE 2014 se impun câteva repere incontestabile. Astfel, duminică, de la ora 18,00, pe scena mare a Teatrului Național ‘Mihai Eminescu’ din Chișinău va fi prezentat spectacolul ‘Solitaritate’, o producție a Teatrului Național ‘Radu Stanca’ din Sibiu. Spectacolul va fi prezentat și la Iași, marți, 24 iunie, de la ora 19,00, la Teatrul Național ‘Vasile Alecsandri’.

Luni, 23 iunie, de la ora 19,00, tot pe scena Teatrului Național ‘Vasile Alecsandri’ va fi jucat spectacolul ‘Dineu cu proști’, în regia maestrului Ion Caramitru, după un text de Francis Veber, cu Horațiu Mălăele, Ion Caramitru și Medeea Marinescu în rolurile principale.

Vineri, 27 iunie, de la ora 19,00, la Teatrul ‘Luceafărul’ va fi prezentat spectacolul ‘Prințul fericit’, în regia lui Radu-Alexandru Nica.

O premieră a Teatrului Național ‘Vasile Alecsandri’ — ‘Femeia mării’, după Henrik Ibsen, în regia lui Radu Afrim — va fi jucată sâmbătă, 28 iunie, de la ora 19,00, pe scena Naționalului ieșean.

CITEȘTE ȘI  Memorialul Ipoteşti acreditat de Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor

În ultima zi a FIE 2014, duminică, 29 iunie, de la ora 22,00, pe scena Teatrului ‘Luceafărul’ și în cadrul PERFORM va avea loc spectacolul ‘Hai Iu Iu Nu Hey You You’, în regia lui Radu Afrim, cu Maia Morgenstern în rolul principal.

Pe lângă aceste spectacole — reper, ieșenii și toți iubitorii de cultură aflați în capitala Moldovei vor putea vedea zeci de spectacole pe scena Ateneului Tătărași, la Palatul Copiilor, la Casa de Cultură a Studenților, pe scenele din Alexandru cel Bun, Tătărași și Pietonal, ca și în alte spații neconvenționale.

În perioada 20-29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași — Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest