Festivalul Internațional de Film DaKINO

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO

Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO se va desfășura în perioada 1 – 5 martie la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea – Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

Evenimentul va debuta cu proiecția în premieră în România a filmului “Manchester by the sea”, regizat de Kenneth Lonergan, avându-i în rolurile principale pe Casey Affleck și Michelle Williams. Pelicula a primit șase nominalizări la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar și Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Competiția de scurtmetraj numără în acest an 26 de filme, producții internaționale și românești. Filmele au fost selectate de Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea.

Filmele din competiție vor fi prezentate publicului la Sala ARCUB, pe 2, 3 și 4 martie, iar pe 5 martie întreaga Competiție de scurtmetraj va putea fi urmărită într-o proiecție maraton la Cinema Muzeul Țăranului.

Juriul DaKINO 26 este prezidat de actorul Adrian Titieni, alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvira Popescu din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile și regizorul Andrei Gruzsniczki.

Aceștia vor acorda duminică, în cadrul Galei de Premiere, Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și Premiul pentru scenariu, precum și premii speciale ale juriului. În cadrul Galei, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Începe Festivalul Internațional de Film DaKINO 26 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.