fbpx

                                                               pictogramae

Festivalul Internaţional de Film de la Roma – juriu alcătuit din spectatori

Festivalul Internaţional de Film de la Roma

Festivalul Internaţional de Film de la Roma

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Roma (16-25 octombrie) va avea un juriu alcătuit din spectatori, a anunţat luni directorul artistic al evenimentului, Marco Müller, care doreşte “să promoveze toate diversităţile cinematografiei”.

În cadrul unei conferinţe de presă, Marco Müller, fostul director artistic al Mostrei de la Veneţia în perioada 2004 – 2011, a precizat faptul că în acest an vor fi decernate cinci premii stabilite de public, în locul trofeelor tradiţionale Marc Aurelio, care erau atribuite până în acest an de un juriu de specialişti. “Votul publicului va ajuta la punerea în valoare atât a filmelor de debut, cât şi a documentarelor, a lungmetrajelor din ţări îndepărtate, ca şi a celor italiene”, a adăugat el.

Fiecare bilet de intrare va fi înzestrat cu un cod care va permite spectatorilor să voteze pe site-ul festivalului sau prin intermediul aplicaţiei oficiale a evenimentului cinematografic.

Cu 51 de lungmetraje în selecţia oficială, dintre care 24 în avanpremieră mondială, provenind din 21 de ţări, ediţia din 2014 a festivalului din capitala Italiei doreşte să devină de acum înainte mai degrabă o “sărbătoare a cinema-ului” şi mai puţin o competiţie veritabilă.

Criza economică resimţită acut în ultimii trei ani în Italia explică această alegere a organizatorilor, a recunoscut directorul general al Fundaţiei “Cinema per Roma”, Lamberto Mancini.

“Bugetul nostru a scăzut în acest an la 6 milioane de euro. Având la dispoziţie mai puţine resurse, a trebuit să optăm pentru o repoziţionare strategică a evenimentului”, a explicat el. “Însă, esenţial este faptul că festivalul continuă şi că se autofinanţează în procent de 50%”, a continuat Lamberto Mancini.

Printre starurile anunţate la Roma se vor afla Clive Owen (care va prezenta miniseria de 10 episoade “The Knick”, regizată de Steven Soderbergh), Richard Gere (pentru “Time out of Mind”, de Oren Moverman), Kevin Costner (“Black and White”, de Mike Binder), Rooney Mara (“Favelas, de Stephen Daldry) şi Guillaume Canet (“La prochaine fois, je viserai le coeur”, de Cédric Anger).

Ca în fiecare an, cursuri de cinematografie vor fi susţinute de numeroşi actori şi regizori celebri, precum Geraldine Chaplin, Kevin Costner şi brazilianul Walter Salles (“Jurnal de călătorie/ Diarios de motocicleta”), care va fi recompensat cu trofeul Marc Aurelio pentru întreaga carieră.

Un singur juriu specializat, cel de la secţiunea Cinema d’Oggi, prezidată de regizorul american Jonathan Nossiter, va decerna premiul Taodue Camera d’Oro pentru cel mai bun film de debut.

e-Cultursa.info

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte facebook.com/cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest