fbpx

Festivalul Internaţional de Film – Pelicam online în perioada 10-19 iulie

Festivalul Internaţional de Film - Pelicam

Festivalul Internaţional de Film – Pelicam

Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni – Pelicam, ajuns la ediţia a IX-a, va putea fi vizionat online, gratuit, în perioada 10-19 iulie.

Programul, care cuprinde cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producţii recente care s-au remarcat prin poveşti nebănuite, include producţii din 14 ţări, proiecţiile online fiind însoţite de Q&A-uri cu cineaşti din echipa filmului şi dezbateri tematice.

“Insule de o frumuseţe copleşitoare a căror biodiversitate e greu încercată, comunităţi umane cu tradiţii de sute de ani, pe cale de transformare radicală şi animale ale căror apariţie sau dispariţie spune câte ceva despre istoria umană”, se arată în comunicat.

Fiecare film de festival va putea fi văzut o singură dată, într-o proiecţie gratuită, transmisă live pe site-ul oficial Pelicam, de la ora anunţată, precizează organizatorii.

O noutate a festivalului este competiţia Eastern Docs (ea va înlocui tradiţionala secţiune competitivă Black Sea Docs), care se adresează cineaştilor din Europa de Est şi Centrală.

Secţiunea competiţională de documentare Eastern Docs cuprinde peliculele “On the Water”, producţie Croaţia, 2018, “A Tunnel”, coproducţie Georgia, Germania, 2019, “Invisible Paradise”, producţie Belarus, 2020, “Wolves at the Border”, producţie Cehia, 2020.

Juriul care va decide câştigătorul competiţiei Eastern Docs îi are în componenţă pe Pedro Pineiro Fuente, directorul Festivalului de Film de Mediu Ecozine din Spania, Lavinia Branişte, scriitoare şi traducătoare, şi Tuna Kaptan, regizor, scenarist şi producător de film din Germania.

Premiul acestei secţiuni competiţionale este în valoare de 1.000 de euro.

O adaptare virtuală va avea şi seria de discuţii Pelicam Talks, care va reuni profesionişti din domeniul ecologic şi din domeniul cinematografic, cu scopul de a contextualiza realităţile prezentate în anumite filme şi importante probleme de mediu din România, în căutarea de soluţii realiste.

Pelicam – Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni este un proiect organizat de Asociaţia Les Herbes Folles, co-finanţat de Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu.

 

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie prietenilor

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te



               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   








  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest



  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.