Festivalul Internațional de Folclor “Doina Covurluiului” – peste 300 de artiști din șase țări

Festivalul Internațional de Folclor

Festivalul Internațional de Folclor “Doina Covurluiului”

Peste 300 de artiști din șase țări participă, în perioada 10-13 august, la cea de-a XII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor “Doina Covurluiului”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul manifestării, Ion Chiciuc.

Spectacolul de deschidere de joi va fi susținut de gazda festivalului, Ansamblul Folcloric “Doina Covurluiului” al Centrului Cultural Dunărea de Jos.

La festival vor fi prezente ansambluri folclorice din Franța, Croația, Slovacia, Lituania și Ucraina. Din România au fost invitate ansamblurile Vetre Bihorene din Oradea, AromânDor din județul Tulcea, Mușețeanca din Brăila și Olympos din Galați.

Managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos, Florina Zaharia, a declarat că “pentru organizarea acestui eveniment a fost alocată inițial suma de 150.000 lei, dar bugetul cheltuit va fi mai mic, pentru că trei delegații invitate nu vor mai veni. Este vorba de ansamblurile folclorice din Sri Lanka și Senegal, care nu au primit vize, în timp ce ansamblul folcloric din Turcia, invitat al doilea an consecutiv de Centrul Cultural Dunărea de Jos, nu a confirmat participarea, la fel ca și anul trecut”.

Spectacolele se vor desfășura de joi și până duminică, între orele 19.30 și 23.00, pe scena amplasată în aer liber, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați, acolo unde organizatorii pun, gratuit, la dispoziția spectatorilor, peste 1.000 de scaune.

Festivalul organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos Galați. Intrarea este liberă.

e-Cultursa.info / Autor: Dan Paic.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.