Festivalul Internațional de Jazz "Johnny Răducanu"

Festivalul Internațional de Jazz “Johnny Răducanu”

Festivalul Internațional de Jazz

Johnny Răducanu

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Jazz “Johnny Răducanu” se deschide, vineri seara, la Casa Tineretului din Brăila, în cele trei seri urmând să evolueze concurenți și grupuri din România, Republica Moldova, Bulgaria, Olanda, Rusia, Portugalia, Italia, Spania, Austria și Anglia.

Vineri, la finalul evoluției concurenților, este programat un recital oferit de saxofonistul Sam Healey, câștigătorul Trofeului ‘Johnny Răducanu’ 2014 și Carlos Mazza y Familia din Spania. Sâmbătă, va avea loc recitalul Bossarenova Trio din Germania, iar duminică, recitalul va fi susținut de Beata Przybytek Trio din Polonia și Michael Crețu.

Potrivit informațiilor furnizate de managerul festivalului, Maria Pușcaciu, în urma preselecției, în concurs se vor prezenta șapte grupuri și șapte soliști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Olanda, Rusia, Portugalia, Italia, Spania, Grecia, Cipru, Ungaria, Austria și Anglia.

În competiție, au fost admise grupurile Acker Michael & Dimitriu Toma din România, The Sander Baan Quartet din Olanda, JC Trio, care reprezintă Portugalia, Italia și Spania, Logo 30 din Bulgaria, The Twisters din România și Republica Moldova, Mo Tow Trio, care reprezintă Grecia, Cipru și Ungaria și Sketchbook Quartett din Austria.

Între soliștii admiși în competiție se află Sergey Chashkin din Rusia, Nick Conn din Anglia, Paulo Recchia din Italia, Mădălina Ioana Petre din România, Leonte Ana Cristina din România și Victor Jimenez din Spania.

Festivalul are premii în valoare de peste 15.000 de euro, respectiv Trofeul Johny Răducanu — 5.000 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist instrumentist — 2.500 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist vocal — 2.500 euro, Premiul pentru Cea mai bună formație — 3.000 euro și Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret — 2.500 euro.

CITEȘTE ȘI  Concert extraordinar aniversar Eugen Doga 80

“Festivalul este organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale, a personalității sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru orașul natal, Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzica, atenția acordată constant tinerilor creatori sau interpreți de jazz vor fi celebrate anual și in acest mod. Festivalul concurs este un eveniment anual, competitiv, organizat de Consiliul Județean Brăila, Centrul de Creație, și are drept scop descoperirea și promovarea noilor talente interpretative”, potrivit organizatorilor.

Concursul are două secțiuni, solist vocal sau instrumentist și formații — maxim octet — iar în competiție se pot înscrie concurenți cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

Concurenții trebuie să interpreteze o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Răducanu și în plus o piesă din repertoriul propriu.Tinerii vor evolua live, cu acompaniamentul band-ului condus de Andrei Tudor, iar jurizarea va fi asigurată de specialiști și vedete ale muzicii de gen, președintele juriului fiind dirijorul Big Band-ului Radio, compozitorul Ionel Tudor.

Festivalul este organizat la Brăila, locul de naștere al lui Johnny Răducanu, în perioada 16-18 octombrie, de Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean de Creație.

e-Cultura.info/ Autor: Ecaterina Ignat

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                           Variantă Desktop                         Variantă Mobil                                                 
                                                                                                                                               
Du-mă sus