fbpx

                                                               pictogramae

Festivalul Internațional de Teatru “Gala Star” de la Bacău

Intre 4 si 8 aprilie, la Bacau, in organizarea Teatrului Municipal “George Bacovia”, are loc a IX-a editie a Galei Star.

Starul american, de origine italiană, va susține în penultima zi a evenimentului un recitalul extraordinar ‘The Death of Socrates’/Moartea lui Socrate/, adaptare proprie după Platon De asemenea, cunoscutul actor va face parte din juriul festivalului ‘Gala Star’ 2014, alături de regizorii Alexander Hausvater și Laurențiu Damian”, a declarat, Adrian Găzdaru, directorul festivalului informează Agerpres.

Nick Mancuso este nu doar un foarte apreciat actor de teatru, film și televiziune, ci și scriitor, profesor, artist plastic și producător. În peste 40 de ani de actorie, a lucrat în 12 țări, realizând mai mult de 200 de filme și show-uri de televiziune în trei limbi străine. El a primit cele mai importante distincții artistice din Canada, este laureat al New York Film Festival, pentru filmul “The Last Gamble”/Ultimul joc de noroc(2011), jucat în compania lui Steve Bauer și regizat de Joe Goodavage.

“Ca profesor de teatru promovează sistemul său personal de predare bazat pe cartea sa ‘Actoria este pentru toată lumea “, a spus Adrian Găzdaru.

A studiat Yoga, Aikido, Tai Chi, Chi Kung și meditație tibetană, fiind de asemenea un creștin practicant. Deține diplome în Psihologie și Filosofie, de la Universitățile Toronto și Guelph, din Canada. În 1984 a refuzat, “pe considerente filosofice”, invitația actorului Charlton Heston de a deveni membru al prestigioasei Academy of Motion Picture Arts and Science (SUA).

Festivalul Internațional “Gala Star” este un eveniment unic în România și printre puținele din lume deschis actorilor de teatru care realizează spectacole de tip “One Show Man” ori “One Show Women”. De-a lungul celor opt ediții de până acum trofeul festivalului a fost adjudecat de participanți din România, Ungaria, Germania și Japonia.

Concursul este însoțit de recitaluri extraordinare susținute de importante personalități ale artei dramatice din România și străinătate ori de foști câștigători ai competiției, în acest an pe scena băcăuană urmând a fi prezenți Nick Mancuso, Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Alexandru Repan și Florin Piersic Junior.

Din acest an, în paralel, este organizată și prima ediție a Concursului de Dramaturgie de tip “One show man”, eveniment inițiat în premieră în România de Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

Juriul compus din dramaturgii Valentin Nicolau și Radu Măcrinici, precum și criticul de teatru Doru Mareș a nominalizat pentru acordarea Marelui Premiu din cele 33 de creații trimise organizatorilor monodramele “Ziua în care am divorțat”, autor Ștefan Caraman, “Mi-e frică”, de Mihai Ignat, și “Monolog în doi cu moartea la ușă”, de Mircea M. Ionescu.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest