fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Internaţional ‘Elena Teodorini’ la Opera Română Craiova

Festivalul Internaţional 'Elena Teodorini' la Opera Română Craiova

Festivalul Internaţional ‘Elena Teodorini’ la Opera Română Craiova

Cea de a – XV-a ediţia a Festivalului Internaţional “Elena Teodorini’, manifestare organizată de Opera Română Craiova, cuprinde 16 spectacole în care iubitorii genului au tot atâtea ocazii de a asculta nume de referinţă ale artei lirice şi titluri de operă în primă audiţie pe scenele de spectacol din Bănie.

Festivalul începe cu spectacolul “Pescuitorii de perle”, operă în trei acte de Georges Bizet, libretul – Michel Carre şi Eugene Cormon, cea mai recentă premieră de operă a instituţiei, care se va juca la Cercul Militar din Craiova, şi va continua cu cea mai recentă premieră a unei operete – “Voievodul ţiganilor”, operetă în trei acte de Johann Strauss (fiul), libretul – Victor Leon şi Leon Stein, care se va juca în sala Teatrului Naţional “Marin Sorescu”.

Printre invitaţii în festival se numără Teatrul Naţional de Operă şi Balet ‘Maria Bieşu’ din Chişinău, care va fi prezent cu spectacolul de operă ‘Dama de pică’ şi celebrul balet ‘Spărgătorul de nuci’. Un alt invitat al festivalului este Teatrul Naţional din Novi Sad (Serbia), care va aduce în Craiova ‘Omnibus Opera’, iar ‘Haeretica for Skaramacay’, spectacol de dans contemporan, este semnat de Skaramacay Art Factory (Italia), companie aclamată pe importante scene ale lumii.

Pe lângă organizarea unui masterclass susţinut de soprana Nicoleta Ardelean, Opera Română Craiova prezintă cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, precum şi, în premieră pe scenele din Oltenia, actul al II-lea din “Tristan şi Isolda’, operă în concert. Reprezentaţiile includ în distribuţii nume mari ale liricii europene, invitat special al festivalului fiind tenorul britanic Ian Storey, pentru prima dată în România.

e-Cultura.info / Autor: Maria Mitrică.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest