fbpx

Festivalul Internaţional “Lucian Blaga” Sebeş se desfăşoară online

Festivalul Internaţional

Festivalul Internaţional “Lucian Blaga” Sebeş

Festivalul Internaţional “Lucian Blaga” Sebeş, una dintre cele mai longevive manifestări cultural-ştiinţifice de profil din România, se desfăşoară, la cea de-a 40-ediţie, în mediul online, fiind accesibile, prin intermediul paginii de facebook şi a canalului de youtube al Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebeş, evenimente desfăşurate în anii trecuţi.

Pentru a nu anula o manifestare care se desfăşoară cu regularitate din 1981, la fiecare început de mai, şi pentru se încadra în limitele şi restricţiile adoptate în vederea prevenirii extinderii contaminării cu virusul COVID-19, organizatorii festivalului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeş, au propus un altfel de festival, desfăşurat în mediul online.

Astfel, vineri, prin intermediul paginii de facebook şi a canalului de youtube al Centrului Cultural “Lucian Blaga” au fost postate diverse mesaje – din partea autorităţilor locale, a membrilor familiei Blaga, a Academiei Române sau a altor colaboratori ai festivalului.

Fotografii alb-negru din povestea Festivalului “Lucian Blaga” vor fi accesibile vineri, de la ora 18,00, pe pagina de facebook a Centrului Cultural “Lucian Blaga”, urmând ca de la ora 20,00 să fie transmis un fragment din drama “Meşterul Manole”, regia Florin Coşuleţ, piesă înregistrată în mai 2018, în deschiderea celei de-a 38-a ediţii.

Tot online, pe facebook şi pe youtube, sâmbătă va fi redifuzată conferinţa susţinută în mai 2019 de academician Alexandru Surdu, preşedintele Secţiei de Filosofie, Teologie, Psihologie şi Pedagogie a Academiei Române, despre “Sistemul filosofic blagian”.

Vor mai fi accesibile diverse comunicări ştiinţifice, iar seara, de la ora 20,00, va fi pus în scenă, în aceeaşi manieră, spectacolul “Tulburarea apelor”, după Lucian Blaga, de regizorul Cosmin Pleşa, care a avut premiera în mai 2018.

Festivalul se va încheia duminică cu retransmiterea spectacolului extraordinar Gheorghe Zamfir i invitaţii săi – soprana Rodica Gabriela Anghelescu, Alexandru Pal şi Orchestra Cazanoi, desfăşurat în mai 2019.

Prin Biblioteca Municipală “Lucian Blaga”, Centrul Cultural “Lucian Blaga” a lansat proiectul digitizării publicaţiilor festivalului, respectiv revistele “Caietele Blaga” şi “Paşii Profetului”, care, începând de vineri, vor fi disponibile online, pe site-ul oficial al instituţiei şi vor putea fi accesate cu titlu de gratuitate.

Născut la Lancrăm, în 9 mai 1895, Lucian Blaga, care a fost propus pentru Premiul Nobel în 1956, a murit la Cluj-Napoca, pe 6 mai 1961. El a fost înmormântat în satul său natal în ziua în care ar fi trebuit să aniverseze 66 de ani.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.

Ți-a plăcut articoul?

Distribuie.

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Știri Externe   Știință   Interviu   Documentar   Festival   Personalități culturale   Actualitate culturală   Emisiuni

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2020 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.                                                                                                                                                  

 • Centrul de preferințe pentru confidențialitate

  carte