fbpx

Festivalul Medieval Dracula de la Târgoviște

 Festivalul Medieval Dracula de la Târgoviște

Festivalul Medieval Dracula de la Târgoviște

Festivalul Medieval Dracula, aflat la a treia ediție, a început, joi seara, la Târgoviște. Vlad Țepeș, personaj interpretat de Bogdan Jianu, a ieșit din Turnul Chindiei și a dat startul manifestărilor.

Ateliere medievale, Garda Cetății, spectacolul ”Dracula — Reîntoarcerea”, târg al meșterilor, expoziții, spectacole pentru copii, concerte vor face parte din programul Festivalului Dracula, ce are loc în perioada 16-19 iunie, la Curtea Domnească Târgoviște.

În fiecare seară a festivalului, Garda Cetății va patrula în zona Curții Domnești.

”Din an în an festivalul este mai atractiv, cu siguranță nici anul 2016 nu va face excepție. Vor fi patru zile pline, patru zile de spectacol, de jocuri, de ateliere medievale, spectacole pentru copii și multe alte activități. Vreau să vă urez distracție plăcută”, a spus, în deschiderea festivalului, primarul Târgoviștei, Cristian Stan citat de Agerpres.

În prima zi a festivalului s-a deschis și Târgul Meșterilor Tradiționali, unde sunt exponate și demonstrații de fierărie, sticlărie, țesătorie, ceramică, pielărie.

În primele trei zile ale festivalului, la Curtea Domnească Târgoviște va avea loc spectacolul medieval ”Dracula” împărțit în trei secțiuni, urmând ca, duminică, trupa de cascadori ”Lupii Albi” să prezinte spectacolul integral.

Vineri, va avea loc pe străzile municipiului Târgoviște, de la ora 20.30, o paradă medievală pe traseul Gara Târgoviște — Bulevardul Carol I — Bulevardul Mircea cel Bătrân — Calea Domnească — Curtea Domnească.

La festival vor concerta Nightlosers, Truverii, dar și Orchestra Simfonică Muntenia și Ana Cebotari.

Organizatorii Festivalului Dracula sunt Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, iar bugetul festivalului este de 190.000 de lei.

e-Cultura.info / Autor: Cornelia Dumitru


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Datele dumneavastră sunt prelucrate. Apasă mai jos daca ești de acord


 

Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

 
 

 

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE
  
 


 

VEZI ȘI EMISIUNI


Abonează-te               Știri pe scurt

 


               Caledoscop


               Zoom

 


               Ediție specială

                                                                           Urmărește-ne și în social media

                                                                   
  
 • CATEGORII

 •   
                                                                                Carte   Audiobook   Arte vizuale   Cronică de teatru   Teateru-Film   Muzică-Dans   Etnografie   Târguri și expiziții   Istorie   Cetăți și castele                                                                                   Spiritualitate   Cuvinte ale ierarhilor   Articole Externe   Știință   Interviu   Documentar    Personalități culturale   Actualitate culturală                                                                               Emisiuni   Live

   
      
 • DESPRE

 •   
                                                                               Despre   Termeni și condiții   Cod de conduită   Politică de cookkie   Kit de presă   Hartă site   Portofoliu   Susține site-ul   Contact

   
   
 •  

   

  © 2021 e-Cultura.info. Toate drepturile rezervate.

  Site premiat în cadrul festivalului Simfest  Conținutul acestului site se supune legii dreptului de autor. Este interzisă republicare, redistribuirea, publicarea în eter sau pe alte site-uri fără un acord prealabil.