fbpx

                                                               pictogramae

Festivalul Musica Barcensis – “In imitation of bird“

“In imitation of bird“ este titlul sub care se vor desfăşura cele două concerte programate la Rîşnov şi Prejmer în cadrul Festivalului “Musica Barcensis“.

Sîmbătă, de la ora 18.00 la Biserica Evanghelică din Rîşnov şi duminică la ora 17.00, la Biserica Fortificată din Prejmer, Ansamblul „Flauto Dolce“ din Cluj va susţine două concerte în care vor încînta spectatorii cu acorduri baroc cîntate pe instrumente de epocă. Ansamblul este unul unic în felul său în acest colţ al Europei.

A luat naştere la Cluj, în anul 2000, la iniţiativa lui Zoltan Majo, fiind alcătuit din trei instrumentişti şi o soprană, toţi cu o bogată experienţă artistică. Numele ansamblului provine de la numele italian al familiei de instrumente „flaut drept“.

Repertoriul ansamblului este format din muzică veche, tradiţională în Europa Occidentală. Ansamblul caută, în aceeaşi măsură, redescoperirea muzicii vechi, tradiţionale din spaţiul românesc, precum şi interpretarea unor compoziţii contemporane, unele prezentate chiar în primă audiţie absolută.

Soprana Mihaela Maxim contribuie din plin la transmiterea mesajului aparte pe care ansamblul îl propune publicului. Formaţia a evoluat cu succes în concerte şi festivaluri din România, precum şi în Austria, Spania, Italia, Elveţia, Germania, Slovenia, Serbia, Slovacia şi Ungaria.

Programul concertelor de la Rîşnov şi Prejmer va cuprinde lucrări baroc din secolele XVI – XVIII, compuse de Orazio Tarditi, Lodovico Viadana, Marco Uccellini, Gabriel Reilich, Joseph Bengraf, Michel Pignolet de Montéclair, Johann Sartorius, William Williams.

e-Cultura.info

Dacă iţi place acest material dă un like

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest