fbpx

                                                                             pictogramae

Festivalul Național de Teatru Virgil Flonda la Zalău

Festivalul Național de Teatru Virgil Flonda

Festivalul Național de Teatru Virgil Flonda

Spectacole de teatru, între care şi o premieră, ateliere pentru copii şi tineri şi conferinţe de specialitate vor avea loc, în perioada 13-15 decembrie, la Zalău, în cadrul primei ediţii a unui festival de teatru dedicat actorului Virgil Flonda, organizat de Asociaţia Pro Teatru.

Preşedintele Asociaţiei “Pro Teatru”, Darius Prodan, a declarat într-o conferinţă de presă, că festivalul se organizează în această perioadă pentru a marca 70 de ani de la naşterea, în localitatea Marin, a lui Virgil Flonda, a cărui activitate artistică s-a desfăşurat, în principal, la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, unde a fost actor, dar a îndeplinit şi funcţia de director artistic, fiind fondator al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi unul din ctitorii şcolii de teatru din oraş.

“L-aş numi un festival de suflet şi spun asta pentru că perioada poate n-ar fi cea mai potrivită, acum când toată lumea se gândeşte la sărbători (…), dar e un festival de suflet pentru că actorul Virgil Flonda ar fi împlinit, în 14 decembrie, 70 de ani, el fiind originar din Marin, unul dintre cei mai mari artişti sălăjeni şi, din păcate, este prea puţin cunoscut în judeţul nostru. Unul dintre scopurile acestui festival este promovarea unei valori locale cu care, cred eu, ar trebui să ne mândrim. Festivalul va avea loc între 13 şi 15 decembrie, de joi până sâmbătă. Sunt trei zile pline de activităţi, aş putea să spun, un festival fără precedent în domeniul teatral”, a precizat Darius Prodan, citat de Agerpres.

Festivalul va include, premiera spectacolului “Te vreau acum” cu Adrian Neacşu şi Codruţa Vasiu, în Clădirea Transilvania din Zalău, alături de alte spectacole de teatru şi improvizaţie teatrală, ateliere de actorie, conferinţe culturale şi proiecţia filmului documentar “Portretul lui Virgil Flonda”, realizat în parteneriat cu TVR.

Festivalul se va încheia vineri, tot în Clădirea Transilvania din Zalău, cu o gală ce include proiecţia piesei de teatru “Aşteptându-l pe Godot”, în regia lui Silviu Purcărete, jucată la Teatrul Naţional “Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu, în care Virgil Flonda a interpretat ultimul său rol.

Virgil Flonda s-a născut pe data de 14 decembrie 1948 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1977, la clasa profesorului Dem Rădulescu. A slujit scena teatrului şi filmului românesc timp de trei decenii, după ce a debutat în rolul titular din “Hamlet” de W. Shakespeare, la Studioul Casandra, în 1977. În 2006, Virgil Flonda s-a stins din viaţă, la vârsta de 57 de ani.

e-Cultura.info / Autor: Sebastian Olaru.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer