fbpx

                                                                             pictogramae

Festivalul Naţional “Ioana Radu”, la Teatrul Național din Craiova

Festivalul Naţional

Festivalul Naţional “Ioana Radu”

Aproape 30 de artişti vor participa la Festivalul Naţional “Ioana Radu”, ce se va desfăşura pe 25 şi 26 octombrie la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, localitate unde artista a copilărit şi a cântat pentru prima dată, în cârciuma tatălui său, conform organizatorilor.

Anul acesta se împlinesc 101 ani de la naşterea Ioanei Radu, cea considerată regina romanţei româneşti, şi 20 de ani de la organizarea primei ediţii a acestui festival, care a avut loc la un celebru restaurat din Craiova, după cum a fost dorinţa artistei mărturisită apropiaţilor în timpul vieţii.

“Festivalul ‘Ioana Radu’ se leagă, în An Centenar, de Cetatea Băniei şi de acest judeţ, şi vorbeşte de ceva al nostru, românesc: romanţa. Iar cea care a performat cel mai bine în acest gen muzical a fost Ioana Radu. Născută la Bucureşti, ea a copilărit aici, la Craiova, în mahalaua Sineasca. Aici a şi cântat pentru prima dată, în cârciuma tatălui său, care se numea ‘La ieftenirea traiului’. O parte din casa în care a trăit există şi acum, în apropiere de cimitirul Sineasca, iar pe clădire se află o placă comemorativă”, a afirmat reprezentanta CJCPCT Dolj.

Festivalul, aflat la a VIII-a ediţie, nu este un concurs, ci este un eveniment omagial, în care organizatorii încearcă să îi aducă pe scenă pe urmaşii Ioanei Radu, iar cele două seri de spectacol vor cuprinde atât romanţă, cât şi muzică lăutărească şi de petrecere, foarte “gustată” de public, în acompaniamentul Orchestrei Marian Alexandru şi în prezentarea actriţei şi cântăreţei Miruna Ionescu.

Printre artiştii prezenţi în festival se află Ion Amititeloaie, Daniela Vlădescu, Ioana Cristea şi Ion Ghiţulescu, cărora li se alătură tarafurile Ionel Tudorache, Valentin Albeşteanu şi Caliu din Clejani.

Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului Naţional din Craiova, la preţul de 30 lei/seară.

e-Cultura.info / Autor: Maria Mitrică.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest
                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                             
Versiunea: mobil  |  computer