Festivalul Poeţilor din Balcani

Festivalul Poeţilor din Balcani

Festivalul Poeţilor din Balcani

Festivalul Poeţilor din Balcani, manifestare dedicată anul acesta scriitorilor români şi moldoveni şi ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, începe vineri după-amiaz, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” din Brăila şi va continua sâmbătă, cu decernarea premiilor Balcanica 2017.

Festivalul Poeţilor din Balcani se organizează în perioada 29-30 septembrie, iar pe parcursul celor două zile sunt programate lansări de carte, recitaluri de poezie şi muzică, dezbateri pe tema balcanismului în literatură, cu referiri speciale la literatura contemporană română şi moldovenească.

‘Manifestarea îşi propune promovarea poeziei contemporane din România şi Moldova, aprofundarea conceptului de balcanism în literatură şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între poeţii români şi moldoveni’, potrivit unui comunicat remis de organizatori.

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, reprezentanţi ai Uniunilor de creaţie din România şi Moldova, jurnalişti de la publicaţii culturale centrale şi locale.

În cadrul Festivalului, la recomandarea unui juriu de specialitate, se vor acorda cinci premii: Premiul Balcanica pentru poezie română, Premiul Balcanica pentru poezie moldovenească; Premiul Balcanica Opera Omnia, Bibliotecii Judeţene ‘Panait Istrati’ pentru contribuţia la dezvoltarea teoretică a conceptului de balcanism în cultură.

De asemenea, se va tipări volumul antologic ‘Balcanica 11. Poeţi români şi moldoveni’, care va cuprinde creaţii ale scriitorilor premiaţi, precum şi datele bibliografice ale acestora.

După festivitatea de deschidere a Festivalului este programat un recital de poezie, lansarea cărţilor ‘Pivniţa din horn’, de Gheorghe Vidican, şi ‘Tata, Minodora şi trandafirul’, de Rodian Drăgoi.

Sâmbătă, Festivalul se va deschide cu o conferinţă moderată de Iulian Filip, despre Poezia contemporană din Republica Moldova, urmată de un recital de poezie şi de lansarea cărţilor ‘Aventura secundei’, de Vasile Mandric, ‘Străluce clipa’, de Lucia Pătraşcu, ‘Câmpia din noi’, de Tudoriţa Tarniţă, ‘Căutătorul de pokemoni’ (versuri), de Angela Melania Cristea.

Seara se va încheia cu lansarea volumului: ‘Balcanica 11. Poeţi români şi moldoveni’ şi cu decernarea premiilor BALCANICA, urmată de un recital de poezie susţinut de autporii premiaţi.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila, Biblioteca Judeţeană ‘Panait Istrati’ şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Sud-Est şi va fi moderat de directorul Bibliotecii Judeţene, Dragoş Adrian Neagu.

e-Cultura.info/ Autor: Ecaterina Ignat.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer