fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Respir Shakespeare la ce-a de-a 4 editie

Festivalul Respir Shakespeare la ce-a de-a 4 editie,eveniment care va include spectacole de teatru, proiecții de filme, lansări de carte și conferințe, va avea loc de miercuri până sâmbătă, la București.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Respir Shakespeare la cea de iv editie va avea două secțiuni: spectacole și lansări de carte și conferințe și filme.

Conferințele vor avea loc la Facultatea de Filosofie a Universității din București, intrarea fiind liberă, în timp ce accesul la spectacole, la Clubul Țăranului, se face pe baza biletului (15 lei pe seară), la trei bilete cumpărate organizatorii oferind o seară gratuită.

Miercuri sunt programate spectacolul-lectură “Yorick”, de Ion Chelaru, cu Claudiu Bleonț, Mircea Rusu, Ionuț Ștefănescu și Ion Chelaru, și “Red Light Shakespeare”, cu Smaranda Caragea, Theodora Stanciu, Catinca Maria Nistor și Alexandra Sălceanu, în regia Alexandrei I. Popescu.
Miercuri sunt programate spectacolul-lectură “Yorick”, de Ion Chelaru, cu Claudiu Bleonț, Mircea Rusu, Ionuț Ștefănescu și Ion Chelaru, și “Red Light Shakespeare”, cu Smaranda Caragea, Theodora Stanciu, Catinca Maria Nistor și Alexandra Sălceanu, în regia Alexandrei I. Popescu.

Pe 7 noiembrie, are loc lansarea cărții “Intimitate și obiectivitate”, de Sebastian Grama (Editura Universității din București, 2013), urmată de spectacolul “Vorbe, vorbe, vorbe”, pe cinci texte de Dumitru Solomon, cu Luminița Bucur, Oleg Apostol și Alexandru Sinca, în regia Deliei Nartea.

Pe 8 noiembrie, se va juca “est”, one-woman show cu Valentina Zaharia, iar apoi “Discurs asupra metodei”, un spectacol de Sebastian Grama.

Volumul “Gramatica filmului”, de Daniel Arijon (Editura Oscar Print în colaborare cu Asociația Cultură și Imagine și IBU Publishing, 2013), va fi lansat sâmbătă, iar seara se va juca spectacolul “Richard. Al III-lea”, cu Șerban Gomoi și Alexandra Fasolă, în regia Elenei Morar.

Conferința “Alcoolul în opera lui William Shakespeare”, la care va participa Alexandru Buican (Universitatea din București), are loc joi, iar vineri conferința “Hamlet: imagini ale degradării”, cu Șerban Anghelescu (cercetător la Muzeul Țăranului Român).
Festivalul Respir Shakespeare la cea de iv editie

SURSA: AGERPRES

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest