fbpx

                                                               pictogramae

Festivalul Serile Filmului Românesc, eveniment dedicat actorului Mircea Diaconu

Festivalul Serile Filmului Românesc, eveniment dedicat actorului Mircea Diaconu

Festivalul Serile Filmului Românesc, eveniment dedicat actorului Mircea Diaconu

Festivalul Serile Filmului Românesc va avea loc, în perioada 4 – 8 mai, la Iași și va cuprinde filme precum “Mere roșii”, de Alexandru Tatos sau “Filantropica”, de Nae Caranfil, evenimentul fiindu-i dedicat actorului Mircea Diaconu, au anunțat vineri organizatorii, într-o conferință de presă.

Directorul festivalului, Andrei Giurgia, a precizat că evenimentul cuprinde o secțiune ce comemorează 75 de ani de la Pogromul de la Iași. În această secțiune se regăsesc filme ce abordează experiența Holocaustului. Printre acestea se regăsesc “Fiul lui Saul”, de Laszlo Nemes — câștigătorul Premiului Oscar la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină” în acest an și documentarele “Aliyah DaDa”, de Oana Giurgiu și “Pașaport de Germania”, de Răzvan Georgescu.


SURSA. AgerpresLa proiecția de gală a filmului “Mere roșii”,
Mircea Diaconu va primi un premiu special din partea Institutului Cultural Român.

“Am avut clipe frumoase, bucurii, împliniri. (…) După o vreme, încep să îmi vină în cap poveștile din spatele a ceea ce se vede… Cum am răcit undeva îngrozitor. La vremea aceea era o specie anume — bocancii de Buftea care nu țineau nimic, nici vânt, nimic, totul trecea prin ei”, a povestit Mircea Diaconu, la conferința de presă.

El și-a amintit totodată că uneori nu avea ce mânca. “Nu aveai ce mânca. Nu aveai ce, nici cu banii în mână”, a explicat actorul, care a menționat că, fiind la filmări cu Amza Pellea, la Sibiu, au avut același fel în fiecare zi — “mistreț cu varză”.

În selecția festivalului, al cărui ambasador este criticul Irina Margareta Nistor, se mai regăsesc filme precum “Chuck Norris vs. Communism”, de Ilinca Călugăreanu, “Maria Mirabela”, de Ion Popescu Gopo și “Balta Albă”, de Silviu Munteanu.

Evenimentele din cadrul Serilor Filmului Românesc vor avea loc la Galeriile “Pod Pogor”, la Casa de Cultură “Mihai Ursachi”, la Casa de Cultură a Studenților Iași, Grădina Palas și Teatrul “Luceafărul”. Potrivit organizatorilor, intrarea la majoritatea evenimentelor este liberă.

Facem un experiment și vom avea câteva proiecții cu bilet. Vrem să obișnuim publicul să plătească pentru a intra la film”, a spus directorul festivalului.

e-Cultura.info / Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest