Festivalul “Serile Lipatti” – Concerte de cea mai înaltă ținută

În perioada 2 septembrie – 28 octombrie se desfăşoară Festivalul “Serile Lipatti”, concerte de cea mai înaltă ținută la Conacul Lipatti de la Fundățeanca (astăzi, satul Ciolcești, comuna Leordeni), dar și la Ateneul Român din București. 
Desfăşurarea concertelor va fi săptămânală, în serile de marți, în lunile septembrie (2,3 – miercuri, 9, 16, 23, 30), și octombrie (7, 14, 21, 28) anunţă organizatorii într-un comunicat de presă.
Invitatul de onoarea al Serilor Lipatti este marele pianist rus Andrei Gavrilov, care va susține un recital extraordinar la Ateneul Român în data de 28 octombrie, încheind cea de a treia ediție a festivalului.
Pianiștii Ilinca Dumitrescu, Vlad Dimulescu, Nicoleta Meițoiu, Abel Corban, Tudor Scripcariu, trioul PRO ARTE – compus din Nicolae Licareț, Marin Cazacu și Anda Petrovici, sopranele Irina și Cristina Iordăchescu, ARMONIA – corala bărbătească ortodoxă a Arhiepiscopiei Tomisului, toți acești muzicieni de marcă sunt invitați să susțină recitaluri la Conacul Lipatti.
Noutatea absolută a celei de a treia ediții este reprezentată de masterclass -ul susținut de reputatul pianist și profesor rus Andrei Gavrilov, oferit studenților conservatoarelor  de muzică din România, desfășurat timp de 5 zile în Sala Mică a Ateneului Român. Organizatorii au în vedere și acordarea unui număr de burse pentru studenții cu dificultăți financiare.
Pentru tinerii muzicieni, participanți activi sau pasivi la masterclass, întâlnirea de la București cu marele maestru Andrei Gavrilov înseamnă un moment marcant al începutului lor de carieră. În același timp, prezența maestrului Gavrilov la București se constituie într-un eveniment de o importanță covârșitoare pentru întreaga viață muzicală a României.
Serile Lipatti 2014 continuă linia deschisă de primele două ediții și anume de a promova muzicieni tineri, debutanți în cariera interpretativă. Astfel și de această dată 8 studenți, masteranzi sau doctoranzi ai Universității Naționale de Muzică din București vor deschide fiecare recital, ca preambul la programul mai amplu al interpreților consacrați.
Prezentarea concertelor prin pre-concert talks adaugă un plus esențial gradului de receptivitate al publicului. Prin aceste prelegeri se face o introducere în istoria pieselor și a stilurilor muzicale, în ideea de a trezi interesul auditoriului prin informațiile pertinente și interesante. Printr-un parteneriat reînnoit cu redacția Patrimoniu din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, prelegerile vor beneficia de scurte ilustrări muzicale din înregistrările pianistului Lipatti.
Evenimentul, este  finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și cofinanțat de Consiliul Județean Argeș și Institutul Cultural Român, festival închinat memoriei marii personalității culturale românești, pianistul Dinu Lipatti.
e-Cultura.info

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                                                                                                   Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cokie   Arhivă   Sitemap   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.  Toate drepturile rezervate.

                                                    
                                                               

Conținutul acestui site este proprietatea e-Cultura.info. Este interzisă republicarea, redistribuirea, publicarea în eter a conținutului, fără un acord prealabil.