fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Sighişoara Medievală – proiect cu care Sighişoara se identifică

Înainte de miezul nopţii, la lumina unui superb foc de artificii, a căzut cortina peste cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală se arată într-un comunicat al primariei Sighişoara.

Ediţia din acest s-a desfăşurat sub semnul Jacques de Molay – 700 de ani de cavalerism”, reuşind să îmbine divertismentul cu sâmburele de adevăr istoric, tratând teme majore ale spiritualităţii şi culturii medievale.

Festivalul Sighişoara Medievală a însemnat peste 350 de cavaleri, domniţe, trubaduri, menestreli au reconstruit imaginea unor vremuri demult apuse. Sâmbată şi duminică spectatorii aflaţi in Piaţa Cetăţi au avut ocazia sa vizioneze spectacolul “700” , producţia proprie a Festivalului, care a constituit şi tema principală a prezentei ediţii, a coagulat publicul din Cetatea Medievală, reuşind să capteze atenţia tuturor, deoarece a folosit un limbaj comun, coregrafia.

Ediţia 2014 a Festivalului a depăşit şi în acest an graniţele ţării, atât datorită spectatorilor veniţi din toate colţurile lumii “Mulţumim tuturor celor care au decis să ne fie oaspeţi la ediţia a XXII-a a Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai longeviv festival medieval din România. Au fost trei zile pline, trei zile cu momente frumoase, aici la Sighişoara, în această superbă cetate medievală. Ne bucurăm că atât de mulţi sighişoreni şi turişti au decis să-şi petreacă sfârşitul de săptămână alături de actorii implicaţi în buna desfăşurare a acestui festival – emblemă a oraşului”.

Artişti precum Adrian Ivaniţchi, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi au adus un suflu de modernitate în artmosfera de epocă, prin spectacolele intitulate “Menestreli ai veacului nostru”, duelul menestrelilor şi confruntarea cavalerilor reprezentând un alt punct de atracţie pentru spectatorii din Cetate.

În premieră la un festival medieval, sâmbătă seara a avut loc o rugăciune publică a tuturor ordinelor cavalereşti prezente în spectacole, alături de Cavalerii Ordinului Sfântul Bernard din România, Franţa şi Serbia. Cu toţii s-au rugat pentru continuitatea cavalerismului, aducând un omagiu ultimului Mare Maestru al Cavalerilor Templieri, Jacques de Molay.

Conform organizatoriilor peste 20.000 de spectatori au participat la spectacolele din Cetatea Medievală, pensionarii şi copiii sub 10 ani au avut acces gratuit.

Istoria Sighişoarei s-a aflat în sfera de interes atât a turiştilor români cât şi străini, pragul Muzeului de Istorie fiind trecut de peste 6.000 de vizitatori conform organizatoriilor.

e-Cultura.info

DACĂ ŢI-A PLĂCUT ACEST ARTICOL DĂ UN LIKE.  RĂMÂI CONECTAT PE PAGINA DE FACEBOOK E-CULTURA.INFO

 

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest