fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania

Festivalul Teatrelor de Păpuşi Profesioniste Maghiare din Transilvania va aduce la Oradea, în perioada 1-5 octombrie, un număr de 17 trupe invitate din ţară şi Ungaria, care vor susţine 24 de spectacole, a anunţat, printr-un comunicat de presă, organizatorul evenimentului, Teatrul Szigligeti.

AUDIO

Festivalul poartă numele “Fux” în amintirea unui renumit creator orădean de păpuşi, Paul Fux.

Evenimentul va mai cuprinde, pe lângă spectacole, alte două evenimente speciale, dezbateri tip masă rotundă, dar şi o conferinţă de teatru de păpuşi intitulată “Tradiţie şi inovaţie”, care marchează 70 de ani de la înfiinţarea teatrului de păpuşi din Oradea.

La Oradea vor juca şase trupe profesioniste maghiare din Transilvania, împreună cu alte trupe invitate din Ungaria, precum şi studenţii de la specializarea “actor mânuitor de păpuşi” ai Universităţii de Arte Târgu-Mureş şi de la specializarea actorie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Teatrele profesioniste care îşi vor da concursul sunt: Teatrul “Brighella” din Satu Mare, Teatrul “Puck” din Cluj-Napoca, Teatrul “Ariel” din Târgu Mureş, Teatrul “Cimborák” din Sfântu Gheorghe, Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara, Atelierul de Păpuşi “Udvarhely” din Odorheiu Secuiesc, Trupa “Arcadia” a Teatrului Regina Maria, respectiv gazda evenimentului, Trupa Lilliput.

Programul cuprinde atât spectacole pentru preşcolari, şcolari, elevi de gimnaziu, cât şi producţii dedicate publicului adult.

Reprezentaţiile incluse în secţiunea concurs a Festivalului “Fux” vor fi jurizate de către directorul Teatrului de Păpuşi “Vojtina” din Debreţin, Anikó Asbóth, actorul Botond Benedek şi criticul de teatru Tímea Papp.

Conferinţa “Tradiţie şi inovaţie” este organizată de Muzeul şi Institutul Naţional de Istoria Teatrului (Ungaria), Teatrul de Păpuşi “Budapest” şi Trupa “Lilliput ” a Teatrului Szigligeti din Oradea.

e-Cultura.info / Autor: Eugenia Paşca.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2020 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest