pictogramae

Festivalul Vampfest are loc la Sighișoara

Vampfest

Vampfest

Cetatea Medievală a Sighişoarei găzduieşte, în acest weekend, a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Filme şi Artă cu Vampiri, ocazie cu care va avea loc şi premiera filmului britanic ”Crucible of the Vampire”.

A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Filme şi Artă cu Vampiri, cunoscut şi sub numele de Vampfest, a început în noaptea de joi spre vineri cu proiecţia filmului “La Rose de Sang” (Rose of Blood) şi o sesiune de Q&A cu directorul şi regizorul peliculei. Premiera filmului “Crucible of the Vampire”, regizat de Iain Ross-McNamee, cu Neil Morrissey, Katie Goldfinch şi Florence Cady, este programată vineri, de la ora 20:00, în Sala Festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara.

Festivalul, care se va derula până duminică, are ca temă filmele cu vampiri, dar include şi literatură, jocuri şi prestigioasa conferinţă academică organizată de Universitatea Seton Hill din America.

Această ediţie a festivalului îi are ca invitaţi speciali pe doi dintre cei mai bine vânduţi autori de cărţi din domeniu, Christopher Golden, care a scris “Buffy The Vampire Slayer” şi Tim Lebbon, cu “30 Days of Night”.

Vineri, de la ora 17,30, în Sala Sander, este programată o selecţie de scurtmetraje cu vampiri: Blood Drive, The Party, Red & Blue, Popsy, B(l)ackstage, Cold Blood şi Taste the Night, plus discuţii cu regizorul acestei selecţii.

De la ora 23,00, la Vartigo Club este anunţat un bal al vampirilor.

Sâmbătă, de la ora 14,00, la Hotel Sighişoara va fi prezentată o nouă selecţie de scurtmetraje cu vampiri: Dracula’s Return, Those Who Can Die, Blood Drive, Red & Blue, B(l)ackstage, The Party, Cold Blood, Popsy şi Taste the Night. De la ora 22,00, în Sala Sander, va fi prezentat filmul ‘Denise Castro’s Dracula’, la care participă regizorul şi producătorul.

Duminică, de la ora 18.00, în Sala Sander, vor fi decernate Premiile Golden Stakes (Ţăruşul de Aur) pentru cel mai bun lungmetraj cu vampiri, cel mai bun scurtmetraj cu vampiri, cel mai bun roman cu vampiri şi cea mai bună povestire cu vampiri.

În cadrul galei va fi prezentat şi filmul “Nosferatu -Simfonia groazei”, un film mut german, produs în anul 1922, în regia lui Friedrich Wilhelm Murnau, o adaptare a romanului “Dracula” de Bram Stoker, declarat cel mai bun film de groază al tuturor timpurilor de către Festivalului Internaţional de Filme şi Artă cu Vampiri Sighişoara.

e-Cultura.info / Aautor: Dorina Matiş.


Share-uiește cu prietenii.

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

*/                                                                            
                                                                                                                                                                                         Acasă    Teatre    Muzee    Personalități culturale   Carte   Actualitate culturală   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Știință   Festival                                                                      Articole Externe   Interviu   Documentar    Spiritualitate   Știri estivale   Declarația Zilei   Etnografie   Istorie   Timișoara 2021   Multimedia    
                                                                     Proiecte Culturale                                                                                                                                                                                             
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Protecția datelor   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Descărcare logo site   Contact

© 2014 - 2018 e-Cultura.info.

                                          
                                                                     
                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                    
Versiunea: mobil  |  computer