fbpx

                                                                                                                    pictogramae

Festival de Dramaturgie Contemporană la Braşov

A XXV-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană se desfășoară în perioada 24-30 noiembrie la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov.

În cele șapte zile de festival, publicul va putea vedea spectacole de top semnate de Alexandru Dabija, Ion Caramitru, Claudiu Goga, Vlad Massaci, Cristi Juncu, Florin Pierrsic Jr, spectacole pe texte contemporane produse de teatre din București, Iași, Cluj-Napoca și Brașov.

Teatru Sică Alexandrescu va fi prezent în festival cu trei dintre cele mai recente premiere: American Buffalo de David Mamet, regia Vlad Massici, Olenka de Vasili Sigarev, regia Sânziana Stoican, și Povestiri alese de Donald Marqulies, regia Vlad Zamfirescu.

“Bucuria noastră mare este că am reușit să facem acest festival, chiar dacă este mai scurt decât alte ediții. Din acest punct de vedere, publicul spectator nu va resimți niciun fel de lipsă, va vedea 10 spectacole foarte bune și, cred eu, se va bucura o dată în plus pentru faptul că marea majoritate dintre ele sunt comedii”. a declarat  regizorul Claudiu Goga, directorul Teatrului “Sică Alexandrescu” din Brașov.

Seara de gală va fi una de excepție fiind asigurată, pe lângă festivitatea de decernare a premiilor, de feeria muzicală Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, pe muzica Adei Milea și Ancăi Hanu.

Juriul festivalului, format, la ediția din acest an, din regizorul Radu Alexandru Nica, criticul de teatru Maria Zărnescu și Adrian Titieni, actor, Rectorul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, va acorda Marele Premiu, Premiul pentru regie, Premiul pentru Scenografie, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriță și un premiu special.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                     

                                                                                                                                                                                         Acasă    Carte   Arte vizuale   Teatru și Film   Muzică-Dans   Etnografie   Istorie   Spiritualitate   Articole Externe   Știință   Festival                                                                      Actualitate culturală   Interviu   Documentar   Știri estivale   Proiecte Culturale   Timișoara 2021   Emisiuni
                                                                                                                                                                   
                                                                     Despre   Cod de conduită   Termeni și condiții   Politică de cookies   Arhivă   Hartă site   Press kit   Susține e-cultura.info   Contact

© 2014 - 2019 e-Cultura.info.

Site premiat în cadrul Festivalului Simfest